Ο Δήμος Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, για 6η συνεχή χρονιά, με στόχο να καθιερωθεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη, διοργανώνει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στον αύλειο χώρο του
Μύλου του Παππά, εκδήλωση που περιλαμβάνει την πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Μαραμή με τίτλο «Νάματα και Ιάματα (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση)», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης - Η Αέναη Επιστροφή», με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω .
Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 2-4 Σεπτεμβρίου 2022, στο κτήριο του Τμήματος Ιατρικής, με σκοπό να επιτευχθεί η διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής και ευρύτερα.
Στο συνέδριο, θα συμμετάσχουν Έλληνες γιατροί, που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού που έχουν αποφοιτήσει από το τμήμα Ιατρικής, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ο πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών της Νέας Υόρκης κ. Μανώλας κ.α.
Επίσης, θα γίνει και η επίσημη υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των αδελφοποιημένων δήμων Λαρισαίων και Κω.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, με την παρουσίαση για πρώτη φορά, νέο έργο του Δημήτρη Μαραμή, με τη συμμετοχή της καταξιωμένης σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη, της βραβευμένης γυναικείας χορωδίας InDONNAtiόn και της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας υπό τη διεύθυνση των σημαντικών μαέστρων Χρήστου και Δημήτρη Κτιστάκη.
Το έργο, έρχεται ως ένας ύμνος στην υγεία, στη θεραπεία και στην ιατρική, πιο επίκαιρο από ποτέ, μετά από την πανδημία που συντάραξε ολόκληρη την υφήλιο τα τελευταία χρόνια.
Το έργο, συμφωνικό και φωνητικό μαζί, βασίζεται σε σημαντικά κείμενα της αρχαιότητας όπως οι Ορφικοί Ύμνοι, ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή και ο Όρκος του Ιπποκράτη, ενώ αποδίδεται στην πρωτότυπη αρχαιοελληνική γλώσσα.
Μελωδικό και μυσταγωγικό μαζί, παρουσιάζει το επίπονο ταξίδι από το σκοτάδι στο φως, από τη νόσο στη θεραπεία, από τον πόνο στην ίαση, υμνώντας την απόλυτη αναγκαιότητα της υγείας για τον άνθρωπο.
*Να σημειωθεί ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά με την επίδειξη πρόσκλησης την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο – ισόγειο, καθημερινά από 10:00 – 13:00.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.
Έναρξη εκδήλωσης στις 20:30.