Σε δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων και προέδρου ΔΕΥΑΛ Απ. Καλογιάννη για αναφορά του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα στη ΔΕΥΑ Λάρισας σε συζήτηση στη Βουλή, αναφέρονται τα εξής:

“Μόνο ως ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του Υπουργού Ενέργειας Κ. Σκρέκα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το επίμαχο για τη διαχείριση των νερών νομοσχέδιο για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων κ.α.».

Ο κ. Σκρέκας σε μια από τις τοποθετήσεις του έθεσε ερωτήματα και άφησε υπονοούμενα για πλημμελείς ελέγχους της ποιότητας του νερού από τη ΔΕΥΑ Λάρισας. Αν και οι ίδιος προσπάθησε να ανασκευάσει στη συνέχεια, μιλώντας για τις ΔΕΥΑ του Νομού Λάρισας, ωστόσο οι εντυπώσεις μένουν.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του κ. Σκρέκα, γιατί ο ίδιος γνωρίζει, όπως γνωρίζει ολόκληρη η Ελλάδα, πως η ποιότητα του νερού της Λάρισας δεν είναι απλώς ελεγμένη με βάση τα υψηλότερα στάνταρτ ελέγχου, αλλά οι διαδικασίες που ακολουθούνται εδώ και χρόνια στην επεξεργασία του νερού από τη ΔΕΥΑΛ είναι υψηλού επιπέδου.

Αυτό που δεν είπε ωστόσο ο κ. Υπουργός, είναι γιατί η αρμοδιότητα του ελέγχου από τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου περνάει με το νομοσχέδιο στην Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή και τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

Γιατί ένα νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή χωρίς την απαιτούμενη ουσιαστική διαβούλευση, έχει ξεσηκώσει όλη την αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, που ζητούν την απόσυρση του.

Αυτές τις απαντήσεις περιμένουμε και όχι ανακριβείς αναφορές για την ποιότητα του νερού”.