Επιστολή της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων Θεσσαλίας προς τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με την οποία ζητά ελέγχους σε φέτα στην Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπαλούκας, επισημαίνονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες για άλλη μια φορά μέσω των social media βλέπουμε πράγματα τα οποία υπονομεύουν το εθνικό μας προϊόν την φέτα ΠΟΠ.

Συγκεκριμένα στην Ιρλανδία καταναλώτρια επικαλείται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την ίδια ότι αγοράζει την Ελληνική φέτα σε μια τιμή που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα...

Επειδή εκ του νόμου αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο των ΠΟΠ προϊόντων είστε εσείς μαζί με τον ΕΦΕΤ και την οικονομική αστυνομία ζητάμε άμεσα την κινητοποίησή σας παίρνοντας δείγματα από τις εν λόγω συσκευασίες με ‘’Φέτα’’ για να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί τόσο χαμηλή η τιμή του προϊόντος;

2. Κατά πόσο αυτό το προϊόν έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ;

3. Αν δεν είναι φέτα ζητάμε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών που την παρασκεύασαν και την πούλησαν σε αυτή την περίεργη τιμή και να μπουν μεγάλα πρόστιμα στην πραγματικότητα και όχι στο συρτάρι όπως αυτά που βρήκε ο αρμόδιος Υπουργός.

Σε όλα αυτά εμείς οι κτηνοτρόφοι περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για την προστασία του καταναλωτή καθώς και όλου του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας στην χώρα μας.

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το μέλλον της κτηνοτροφίας να είναι πολύ δύσκολο με αυτή την κατάσταση που επικρατεί».

agrotypos.gr