Υπεγράφη, στην Αγιά, η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Ταμιευτήρα στη θέση „ "Αγιόκαμπος – Λιβαδότοπος" Νομού Λάρισας», προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Νίκου Ταχιάου.

Παρών στην υπογραφή του σημαντικού αυτού έργου, μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος.

Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλού σκοπού, το οποίο θα καλύψει τόσο την άρδευση στην πεδιάδα Αγιάς – Ανάβρας έκτασης 14.000 στρεμμάτων, στις παρόχθιες περιοχές του ρέματος Πουρί, στις παραλιακές περιοχές του Αγιόκαμπου, όσο και τις υδρευτικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Η κατασκευή του φράγματος για τη δημιουργία ταμιευτήρα νερού στην περιοχή του Αγιοκάμπου, αναβαθμίζει τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής, προσφέροντας νέα προοπτική στους καλλιεργητές.

Το έργο, θα αλλάξει άρδην τον χάρτη της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή, δίνοντας ισχυρή ώθηση στην κατεύθυνση της υγιούς και αειφόρου ανάπτυξης.

Παράλληλα, θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, στην αντιπλημμυρική προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος με τη δημιουργία ενός νέου, λιμναίου στοιχείου και την ανάπτυξη αντίστοιχα, ενός νέου οικοσυστήματος.

Το έργο όπως τόνισε ο κ. Σταικούρας, παρουσία και του δημάρχου Αγιάς, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 40 μήνες, αλλάζοντας πραγματικά τις γεωργικές συνθήκες της περιοχής».