Εγκαίνια του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και των Νέων Εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Το παρών έδωσε ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό στη πόλη της Λάρισας για ακόμα μια φορά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους.

Έπειτα από συνεχόμενες επισκέψεις των πολυπληθών κυβερνητικών κλιμακίων σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του νομού Λάρισας, που επλήγησαν τόσο από τις πλημμύρες του “Ιανού” όσο και του “Daniel”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται για ακόμη μια φορά τη πόλη της Λάρισας για να παρακολουθήσει προσωπικά τις εξελίξεις του σχεδίου αποκατάστασης της Θεσσαλίας.

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια, όπου προήδρευσε ο πρωθυπουργός, μαζί με τους Θεσσαλούς βουλευτές, τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα και συζήτησαν αναλυτικά για την εξέλιξη της υλοποίησης του σχεδίου αποκατάστασης της Θεσσαλίας.

«Η Κυβέρνηση αυτή δεν λύγισε στιγμή μπροστά στο βάρος των ευθυνών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε στις πλάτες του όλη τη Θεσσαλία. 

Από την πρώτη στιγμή σύσσωμη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στη Λάρισα, εκτιμώντας το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από το πρωτοφανές αυτό φυσικό φαινόμενο. 

Ο πρωθυπουργός δεσμέυτηκε για την αποκατάσταση διαθέτοντας όλους τους πιθανούς πόρους, αλλά και ειδικούς από την Ευρώπη με εμπειρία και τεχνογνωσία. 

Οι περιοδείες στις πληγείσες περιοχές συνεχίζονται. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη αλλά όλοι μαζί θα συνεχίσουμε το έργο της αναγέννησης της Θεσσαλίας και την ανάδειξη της σε κομβικό κέντρο της Ελλάδας.

Οι πολίτες του νομού Λάρισας πρέπει να αποφασίσουν απερίσπαστοι ποιος μπορεί να εισφέρει πόρους απ την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των καταστροφών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ήδη κάνει πράξη. Ουδείς άλλος μπορεί».

Τα παραπάνω τόνισε ο Χρήστος Καπετάνος στις δηλώσεις που έκανε με το πέρας της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λάρισα.