Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια επισκέφθηκε στο Υπουργείο ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.

Ο Νομός Λάρισας όπως και ολόκληρη η Θεσσαλία δοκιμάστηκε ιδιαίτερα στις πρόσφατες πλημμύρες.

Η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες με όλα τα μέσα που διέθεταν.

Στο πλαίσιο αυτό η συνάντηση του Λαρισαίου Βουλευτή με τον Υπουργό έγινε με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που ζήσαμε στη Θεσσαλία αλλά και την κλιματική κρίση που διανύουμε, θέτοντας σχετικά ερωτήματα στον κ. Κικίλια.

Μάλιστα ο Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικής Λάρισας μετέφερε στον Υπουργό τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων τα πιο σημαντικά ζητήματα που έθεσε ο βουλευτής στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας είναι οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδιαίτερα του Νομού Λάρισας που δεν έχουν προσληφθεί εποχικοί από το 2003.

Παράλληλα εκκρεμεί και το ζήτημα των υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι στελεχώνουν μια κρίσιμη υπηρεσία με ενεργή συμμετοχή στις διάφορες κρίσεις.

Κατά την έξοδο του από το Υπουργείο ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε τα εξής:

«Επισκέφθηκα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον φίλο Υπουργό, Βασίλη Κικίλια για να του μεταφέρω την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Λάρισας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το Νομό αλλά και τα ζητήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, τα οποία μου τέθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη μου στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικής Λάρισας με σημαντικότερο αυτό της πρόσληψης εποχικού προσωπικού για την ενίσχυση της υπηρεσίας ειδικά τους κρίσιμους μήνες του καλοκαιριού.

Ακόμη έθεσα στον Βασίλη Κικίλια το ζήτημα της οριστικοποίησης της τοποθέτησης των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι στελεχώνουν την υπηρεσία και στην Λάρισα.

Ευχαριστώ πολύ τον Βασίλη Κικίλια για την άμεση και θετική του ανταπόκριση και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε».