Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Φαλάνη πραγματοποίησε ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος, καθώς στηρίζει πάντα έμπρακτα δράσεις και προσπάθειες για την ανάδειξη τους.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου χρονολογείται γύρω στα 1800 και αποτελεί ένα ιστορικό και θρησκευτικό στολίδι της περιοχής που συνδέεται με τη μακρόχρονη παράδοση του χωριού της Φαλάνης και υποδηλώνει την ύπαρξη του στα βυζαντινά ακόμη χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες αναστήλωσης και αναπαλαίωσης του σπουδαίου αυτού ναού από την αρχαιολογική υπηρεσία Λάρισας, και το Υπουργείο Πολιτισμού με το αμέριστο πάντα ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Δυστυχώς κατά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή έπεσε το νότιο τμήμα του ναού.

Ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε τα εξής κατά την επίσκεψη του στο χώρο:

«Το ενδιαφέρον μου για τις εργασίες αναπαλαίωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Φαλάνη ξεκίνησε αμέσως μόλις μου έγινε γνωστή η ιστορία που κρύβεται πίσω του και η αγάπη ενός ολόκληρου χωριού για τη συντήρηση και την ανάδειξη αυτού του ιστορικού μνημείου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου ο οποίος χρονολογείται περί τα 1800 αποτελεί το παλαιότερο εναπομείναν μνημείο του Δήμου Λαρισαίων.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και ιδιαίτερα η Υπουργός, κα. Λίνα Μενδώνη η οποία από την πρώτη στιγμή έδειξε το ενδιαφέρον της για το μνημείο, έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και χρηματοδοτήσεις για την αναστήλωση του ναού, που αποτελεί στολίδι για την περιοχή.

Είμαστε εδώ και θα συνεχίσω να ενημερώνομαι προσωπικά για την εξέλιξη των εργασιών μέχρι και την αποπεράτωση του.
Επόμενος στόχος υλοποίησης το σχολείο της Φαλάνης».

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαλάνης, κ. Κώστας Λυγούρας, ο Αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Βλαχούλης , ο πατήρ Βασίλειος ιερέας της Φαλάνης και η κα Χρυσούλα Μανδραβέλη, εκπρόσωπος των φίλων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.