Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας μετά την είδηση του θανάτου ενός 12χρονου μαθητή μέσα στο σπίτι του. Το άτυχο αγόρι εντοπίστηκε νεκρό από τη δίδυμη αδερφή του κρεμασμένο στο διαμέρισμα από τη ζώνη του καράτε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε πολύ γρήγορα αλλά οι προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού δεν απέδωσαν.

Οι Αρχές οι οποίες έσπευσαν στο σημείο κατέσχεσαν τους υπολογιστές και τα λάπτοπ που υπήρχαν στο σπίτι.

Όπως λένε οι άνθρωποι της γειτονιάς, ο 12χρονος ήταν ένα ήσυχο παιδί και όπως λένε καθηγητές στο σχολείο του, δεν είχε απασχολήσει ποτέ με τη συμπεριφορά του. Ήταν επιμελής και δεν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα bullying. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν είχε εκδηλώσει ποτέ την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του, κάνουν τους αστυνομικούς να εστιάσουν σε μια άλλη κατεύθυνση.

Για αυτόν τον λόγο, μπαίνει στο κάδρο των ερευνών και ένα ακόμα σενάριο. Αυτό ενός διαδικτυακού παιχνιδιού θανάτου, το οποίο μένει να φανεί από τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν.

Οι γονείς και η δίδυμη αδερφή του αδικοχαμένου μαθητή παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Οι γονείς είναι γεωπόνοι στο επάγγελμα και εργάζονταν σε εταιρεία παραγωγής ντομάτας στην περιοχή. Το παιδί γράφτηκε στο 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και όπως αναφέραμε δεν είχε απασχολήσει ποτέ με τη συμπεριφορά του. Η είδηση της αυτοκτονίας «πάγωσε» την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, με συμμαθητές και καθηγητές να περιμένουν τις απαντήσεις από την αστυνομική έρευνα.

Στο σπίτι της οικογένειας στην Καρδίτσα έσπευσε από την πρώτη στιγμή ψυχολόγος για να στηρίξει τη 12χρονη που ήταν εκείνη που είδε πρώτη τις ανατριχιαστικές εικόνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το παιδί είπε σε εκείνη και στους γονείς, ότι θα πάει να διαβάσει στο δωμάτιό του. Τότε κανείς δεν περίμενε αυτά που θα ακολουθούσαν. Κάποια στιγμή η ανήλικη αποφάσισε να πάει στο δωμάτιο και είδε τον αδερφό της κρεμασμένο.

Eντός της ημέρας αναμένονται νέα στοιχεία για την αυτοκτονία του 12χρονου.

thestival.gr