Σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ με αφορμή την συναυλία της χορωδίας της στρατιωτικής ακαδημίας «West Point» των ΗΠΑ στο ΔΩΛ αναφέρει τα εξής:

"Την ώρα που καθημερινά μεγαλώνει η ανησυχία του ελληνικού λαού για τις επιπτώσεις από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, την ώρα που προσπαθούν να επιβάλουν μια «νέα κανονικότητα» στην πόλη μας με την αναβαθμισμένη παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στη ζωή της πόλης αποτελεί πρόκληση η πραγματοποίηση  συναυλίας από την στρατιωτική ακαδημία «West Point» των ΗΠΑ σήμερα Τετάρτη 27/3 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. 

Τον «πολιτισμό» των ΗΠΑ και του στρατού τους, του ΝΑΤΟ, το γνωρίζουμε καλά εδώ και πολλά χρόνια, από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία που συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την έναρξη του, τις επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Πνίγουν και έπνιξαν στο αίμα τους λαούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για την αρπαγή των πρώτων υλών και την κυριαρχία στους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Ενώ τέτοιος ιμπεριαλιστικός - ληστρικός είναι και ο πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, που οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας πληρώνουν εδώ και 2 χρόνια πολύ βαρύ φόρο αίματος. 

Δεν θα περάσει το «ξέπλυμα» και το κλίμα συναίνεσης με τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς, που καλλιεργούν Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος. Η επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ και του πρόξενου των ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα και η συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Λάρισας, δεν μπορεί να ιδωθεί ανεξάρτητα από τις συνθήκες απογείωσης της εμπλοκής της χώρας μας και της πόλης μας σε 2 πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, από την αναβάθμιση του ρόλου της 110 Πτέρυγας Μάχης και του Ευρωστρατηγείου που εδράζεται στην 1η Στρατιά. 

Άλλωστε τόσο η Περιφερειακή Αρχή Κουρέτα (σε συνέχεια αυτής του Αγοραστού), όπως και η Δημοτική Αρχή Μαμάκου (σε συνέχεια του Καλογιάννη) είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής παρουσίας στην περιοχή μας, με το επιχείρημα μάλιστα της «εξωστρέφειας» δήθεν της πόλης. Αυτά άλλωστε τα δήλωσαν και στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, απαντώντας σε παρεμβάσεις των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στην εμπλοκή στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Σε αυτά τα πλαίσια προγραμματίζουν και την συναυλία - «ξέπλυμα» της χορωδίας της στρατιωτικής ακαδημίας «West Point» των ΗΠΑ. 

Να μην επιτρέψουμε να συνεχίσει να πληρώνει ο λαός μας σε χρήμα και αίμα την εμπλοκή!!! 

Η απογείωση της πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας, την καθιστά "θύτη" απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό του ΝΑΤΟ - ΕΕ και ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την πόλη μας πιθανό "θύμα" αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων! Όσο εμπλέκεται η χώρα μας  πιο βαθιά «στο στόμα του λύκου»,  ο λαός και η νεολαία πληρώνει συνεχώς "το μάρμαρο" αυτής της εμπλοκής: 

  • Με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν τους σχεδιασμούς NATO - EE - ΗΠΑ, και όχι την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, που ξεπερνούν τα 6 δισ. τα τελευταία 3 χρόνια.
  • Με το ενεργειακό κόστος να έχει εκτιναχθεί σαν αποτέλεσμα των κυρώσεων στη Ρωσία με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τη στρατηγική της λεγόμενης «Πράσινης» ψηφιακής μετάβασης.
  • Με τους αγρότες ήδη από το 2014 να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες να πουλήσουν τα προϊόντα τους μετά τα πακέτα κυρώσεων στη Ρωσία ήδη από το 2014. 

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της πόλης, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και την απεμπλοκή από τους ΝΑΤΟΪκούς σχεδιασμούς. 

  • Να ακυρωθεί τώρα η συναυλία της χορωδίας στρατιωτικής ακαδημίας «West Point» των ΗΠΑ.
  • Να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από την 110 Πτέρυγα Μάχης που υπάρχει στη πόλη μας. Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters EL EU OHQ) από την 1η Στρατιά. Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις σε όλη τη χώρα.
  • Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα Ύδρα. Να ακυρωθεί η απόφαση για την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα και της χρησιμοποίησης του στρατηγείου της Λάρισας. Καμία συμμετοχή-καμία παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • Κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.