«Η μόνη εξήγηση για το Ογκολογικό κέντρο που δεν θα γίνει στην Λάρισας, είναι το πελατειακό κίνητρο και τα κατευθυνόμενα κονδύλια» τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Η ελλιπής και πλημμελής ιατρική περίθαλψη των ογκολογικών ασθενών και η έλλειψη αξιοπρεπούς διαμονής των συνοδών τους, είναι αναμφισβήτητα ένα ζήτημα εμβληματικής σημασίας, και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι το έτος 2018, έγινε ο σχεδιασμός για την δημιουργία στην Λάρισα του «Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου» σε παραχωρηθέν οικόπεδο 50 στρεμμάτων, στην περιοχή Μεζούρλο, δίπλα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το εν λόγω έργο αποτέλεσε προϊόν συνέργειας με τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας» CERN και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα οφέλη για την κοινωνία της Λάρισας και όχι μόνο, ήταν πολλαπλά και διαχέονταν, τόσο σε επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, καθώς θα αποτελούσε πόλο προσέλευσης χιλιάδων οικογενειών, που οι συγγενείς τους χρήζουν περίθαλψης, όσο βέβαια και σε επίπεδο ανάπτυξης της ιατρικής επιστήμης στον τομέα αυτό, καθώς θα αποτελούσε πόλο προσέλευσης και εγκατάστασης νέων μελών ΔΕΠ, από πανεπιστήμια του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού. Και το μείζον είναι ότι οι ασθενείς, που χρήζουν της πλέον ευαίσθητης περίθαλψης, θα τύγχαναν υψηλού επιπέδου επιστημονικής φροντίδας και ανθρώπινης προσέγγισης.

Η παρούσα Κυβέρνηση ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ την υλοποίηση του έργου αυτού στην Λάρισα, και μετέφερε το έργο της δημιουργίας πρότυπης ογκολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης, προϋπολογισμού 17 εκ. Ευρώ, με τη απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ να δημιουργήσει ογκολογικό κέντρο στη Λαμία, να αποτελεί την υλοποίηση μιας ειλημμένης κυβερνητικής επιλογής.

Η Υγεία είναι παντού πολύτιμη, πλην όμως, η ίδρυση εκ του μηδενός, ενός Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στην Λαμία, όπου δεν υπάρχουν οι υποδομές, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας οι ογκολογικοί ασθενείς νοσηλεύονται σε απάνθρωπες συνθήκες στον ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου και στους διαδρόμους αυτού, σε χώρους και συνθήκες ακατάλληλες, συνιστά μια πολιτική απόφαση ανεξήγητη.

Η μόνη εξήγηση είναι το πελατειακό κίνητρο και τα κατευθυνόμενα κονδύλια, που πάντως δεν είναι η ορθολογική κατανομή των πόρων με σκοπό την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Άμεσα λοιπόν, πρέπει να συστρατευθούμε με την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των Βουλευτών της Θεσσαλίας όλων των κομμάτων, συμπεριλαβανομένων των βουλευτών της Συμπολίτευσης, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Δημάρχου Λαρισαίων, και εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου, ώστε να ληφθεί μια κοινή συντεταγμένη απόφαση επί του θέματος».