Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι βουλευτές του νομού Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ και Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την «νέα φιέστα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν, την σύσκεψη με θέμα «Από την Αποκατάσταση στην Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», στην αίθουσα του Νέου Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, από την οποία «αποκλείονται και πάλι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, απαξιώνονται οι φορείς και εμπαίζονται οι πολίτες».

Ειδικότερα οι δύο βουλευτές του νομού, στην κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

«Είναι πρωτοφανές το θράσος, ο αυταρχισμός αλλά και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ που ανερυθρίαστα έρχεται επανειλημμένα στη Θεσσαλία, οργανώνοντας φιέστες και επικοινωνιακές συσκέψεις, την ώρα που ο τόπος μας παραμένει εδώ και ένα χρόνο κατεστραμμένος και οι άνθρωποί μας απεγνωσμένοι.

«Συσκέπτονται» μόνοι τους, δήθεν για την «ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», χωρίς ακόμη να έχει δημοσιοποιηθεί από την Κυβέρνηση το σχέδιο ανασυγκρότησης, το χρονοδιάγραμμα και το κόστος του.

«Συσκέπτονται» χωρίς τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού, χωρίς τους βουλευτές, χωρίς τους εκπροσώπους των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών.

«Συσκέπτονται» χωρίς ατζέντα, χωρίς αρχή-μέση και τέλος σε μια ατέρμονη, ανώφελη και αδιέξοδη συζήτηση, κάνοντας μόνο πελατειακή πολιτική, στο κομματικό τους ακροατήριο

Έρχονται σήμερα με έπαρση να διαφημίσουν τις αποζημιώσεις-κοροϊδία που δόθηκαν χτες, μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές αναβολές, για τις ζημιές που προκλήθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2023 στους αγρότες μας, την ώρα που εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν αποκλειστεί ακόμη και από αυτές τις αποζημιώσεις -ψίχουλα .

Δεν ορρωδούν προ ουδενός!

Αφού έκαναν τη Θεσσαλία «πείραμα» και τους Θεσσαλούς «πειραματόζωα» αναθέτοντας στους περιβόητους Ολλανδούς το σχέδιο ανασυγκρότησής της, χωρίς μέχρι σήμερα να δημοσιοποιήσουν ποια σημεία αποδέχονται και ποια απορρίπτουν, αφού εμπορευματοποίησαν το νερό με τον ΟΔΥΘ ΑΕ που ακόμη δεν λειτούργησε, αφού αφήνουν μέχρι και σήμερα απροστάτευτη και αθωράκιστη τη Θεσσαλία με τα αναχώματα ένα χρόνο μετά τον να μην έχουν έρθει καν στη πρότερη κατάσταση (κ. Εισαγγελέα;), ενώ παράλληλα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν, αφού κανένα έργο δεν έγινε και ούτε έχουν υπογραφεί συμβάσεις, εμφανίζονται ως σωτήρες!

Ανακοινώνουν ξανά έργα από το 2020, χωρίς μελέτες και χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση, εμπαίζοντας τους πολίτες.

Εχουμε επανειλημμένα τονίσει με όλους τους τρόπους ότι απαιτείται Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Θεσσαλία, καθώς είναι αδύνατο ο τόπος μας να ανακάμψει, αν δεν υπάρξει ειδική χρηματοδότηση και αναπτυξιακή μέριμνα για όλους τους τομείς της Οικονομικής δραστηριότητας, που αφορούν στον πρωτογενή τομέα, στις επιχειρήσεις, στις οικογένειες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ουσία κι εσείς σταθερά και πλέον απελπισμένα, μόνο για την επικοινωνία.

Οι πολίτες όμως κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν.»