Να προχωρήσει άμεσα μέσω των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ στη διόρθωση του χάρτη των πλημμυρισμένων χωραφιών στην περιοχή των παρακάρλιων, καλεί ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής:

«Εννέα μήνες μετά η δικαιοσύνη παραμένει άγνωστη λέξη για τους χιλιάδες αγρότες που είδαν το βιος τους να καταστρέφεται από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει άμεσα να δώσει εντολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να προχωρήσει στη διόρθωση του χάρτη των πλημμυρισμένων χωραφιών στα παρακάρλια χωριά, ώστε να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες. Πλήθος αγροτών αυτή τη στιγμή παραμένει εκτός αποζημιώσεων παρότι τα χωράφια τους βρέθηκαν κάτω από το νερό και μάλιστα με αποδείξεις.

Επιπρόσθετα, πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί το μέτρο αποζημίωσης των χωραφιών στο νομό Λάρισας που δεν μπόρεσαν, ούτε θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν λόγω των φερτών υλικών που τα έχουν κατακλύσει. Μέτρο που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά ακόμη παραμένει στα λόγια! Ήμαρτον κ. Αυγενάκη!»