Την απίστευτη απαίτηση του Στρατού για καταβολή ενοικίου ύψους 120.000 ευρώ για το σχολείο που φιλοξενεί τους μαθητές του σεισμόπληκτου Δ.Σ. Δένδρων – Πλατανουλίων εντός του Στρατοπέδου Σχοινά στον Τύρναβο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται «στον αέρα» η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία του ερχόμενου σχολικού έτους, επισημαίνει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση της νέας δημοτικής αρχή του δήμου Τυρνάβου, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαιτεί την πληρωμή ενοικίου από το δήμο Τυρνάβου για την παραχώρηση του σχολικού συγκροτήματος που υπάρχει στο Στρατόπεδο Σχοινά στους μαθητές του σεισμόπληκτου δημοτικού σχολείου Δένδρων – Πλατανουλίων το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «Το υπουργείο ζητά μηνιαίο ενοίκιο από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι και σήμερα ύψους 6.900 € περίπου με συνολικό ποσό μέχρι τώρα 120.000 € περίπου» ενώ «σε περίπτωση που δεν πληρωθεί αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραχωρήσει το διδακτήριο για τη νέα σχολική χρονιά ασκώντας με αυτόν τον τρόπο πίεση στη δημοτική αρχή.»

Επισημαίνεται ότι «Στο πλαίσιο των υποσχέσεων και των κυβερνητικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για την αποκατάσταση των πληγέντων και τα οποία 3 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι έγιναν καπνός, η ΔΕΗ δεσμεύτηκε και ανέλαβε το έργο της ανέγερσης-επισκευής των σχολικών μονάδων στη συγκεκριμένη Τοπική Κοινότητα. Η προσωρινή-μεταβατική λύση που δόθηκε ήταν η παραχώρηση του Σχολικού Συγκροτήματος Στρατοπέδου «Σχοινά» για την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης, μετά από αίτημα του Δήμου Τυρνάβου στο Υπουργείο Άμυνας.»

Ζητείται «να αναληφθεί πλήρως η κρατική ευθύνη για την εξόφληση των οφειλών ή την παραγραφή τους», προτείνεται η παράταση της υφιστάμενης κατάστασης και η δωρεάν παραχώρηση του σχολικού συγκροτήματος για όσο χρειαστεί να χρησιμοποιείται καθώς και να «εξασφαλιστεί η απαραίτητη επιπλέον χρηματοδότηση για τα κόστη μεταφοράς των μαθητών, συντήρησης των κτηρίων για όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση».