Σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών άφησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

«Το σίγουρο είναι ότι άκουγαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον κ. Χατζηδάκη. Βγήκαν επίσημα στοιχεία. Είναι ύποπτος τέλεσης αδικήματος ο κ. Χατζηδάκης ή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Γιατί τους παρακολουθούσαν; Δεν πρέπει να το μάθει ο Ελληνικός λαός; Γιατί παρακολουθούσαν έναν κορυφαίο υπουργό;» διερωτήθηκε ο κ. Κόκκαλης

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό αφήγημα στο δρόμο προς τις κάλπες, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ακολουθεί τη θεωρία του μικρότερου κακού. Δε λέει ότι τα κάνει όλα καλά, απλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν χειρότερος. Χωρίς προτάσεις για την ακρίβεια και την αισχροκέρδειας. 22 ευρώ το μήνα market pass φθάνουν; Όχι. Στα δάνεια, υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας; Όχι. Η φθηνή στέγη αφορά τους νέους που παίρνουν 600 και 700 ευρώ; Όχι. Άρα όλοι οι νέοι σήμερα με ετήσιο εισόδημα 10.000 και 12.000 ευρώ είναι εκτός προγράμματος της κυβέρνησης για τη φθηνή στέγη».

Ο κ. Κόκκαλης είπε επίσης πως «σήμερα η κοινωνία περιμένει γιατί ενώ ο κτηνοτρόφος δίνει το γάλα 1,7 ευρώ η φέτα κάνει 15 ευρώ το κιλό, γιατί το αμύγδαλο το πουλάει ο αγρότης 4 ευρώ το κιλό και στο σούπερ μάρκετ κάνει 20 ευρώ το κιλό. Σε αυτά μπορεί η κυβέρνηση να δώσει λύση;» ενώ σχολίασε σκωπτικά πως «το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι το καλάθι του νοικοκυριού. Οι Ενώσεις Καταναλωτών και η πραγματικότητα λένε την αλήθεια».

Τόνισε τέλος πως «εμείς απαντάμε με προτάσεις… Ψηφίσαμε τις 120 δόσεις. Γιατί η κυβέρνηση δεν τις επαναφέρει; Δεύτερον, στα δάνεια να υπάρχει περισσότερη κάλυψη. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός έχει αποτύχει. Έχουν υποβάλλει αίτημα 60.000 και οι δικαιούχοι είναι 1.100. Έχει πετύχει; Ποια είναι η στήριξη της κοινωνίας που ακούμε;»

Δείτε το βίντεο: