Ως διεκπεραιωτικό και γραφειοκρατικό, χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε με νόημα, πως η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα της κάλπης, εξηγώντας πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει παράλληλα τρία πράγματα που θα απέδιδαν κοινωνική δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα χαρακτήριζα τον ανασχηματισμό γραφειοκρατικό, διεκπεραιωτικό και μία ανακύκλωση προσώπων. Θα είχε λάβει η κυβέρνηση το μήνυμα εάν είχε κάνει τουλάχιστον τρία πράγματα: Πρώτον αν είχε μειώσει τον φόρο στα καύσιμα και στα τρόφιμα.

Δεύτερον αν είχε καταργήσει το φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εμείς ζητάμε να καταργηθεί γιατί το οριζόντιο δεν είναι ποτέ δίκαιο. Να υπάρξει δίκαιη φορολόγηση με κλίμακα.

Τρίτον αν η τοποθέτηση των δύο Θεσσαλών υπουργών στους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία, συνοδευόταν με ένα σχέδιο ουσιαστικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Σήμερα που μιλάμε ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος δεν γνωρίζει τίποτε για αναδιάρθρωση καλλιεργειών».