Ως τελειωτικό χτύπημα για τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Λάρισας χαρακτηρίζει την μείωση του προσωπικού, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστών Νόμου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία ««Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και με τα προβλήματα σε προσωπικό να είναι τεράστια, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για τις υπηρεσίες του νομού Λάρισας με τις φετινές μεταθέσεις».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ενώ η Ένωση Πυροσβεστών Νόμου Λάρισας ζητούσε «ενίσχυση με προσωπικό αντ’ αυτού έγινε τεράστια μείωση προσωπικού και μάλιστα άμεσα (μέσα στο καλοκαίρι) τινάζοντας τον σχεδιασμό όλων των υπηρεσιών του νομού στον αέρα» καθώς και το γεγονός ότι «Οι εναπομείναντες πυροσβέστες θα πρέπει να δουλεύουν ακόμη και 48 ώρες !!! για να καλυφθούν οι ανάγκες μιας πόλης 300000 κατοίκων.»

Επισημαίνεται ότι «Παρά τις υποσχέσεις της φυσικής ηγεσίας ( Αρχηγός) για λίγες μεταθέσεις και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις βουλευτών του νομού με την πολιτική ηγεσία ( Υπουργό) το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί κι άλλο το προσωπικό φτάνοντας πλέον σε οριακές καταστάσεις» και επιπλέον «κατά παράβαση του νόμου 4662 περί μεταθέσεων 5 συνάδελφοι αποφασίστηκε να παραμείνουν σε νησιωτικές περιοχές χωρίς να είναι γνωστό ποια είναι τα κριτήρια για την απόφαση αυτή.»

Ζητείται η λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει «η απαξίωση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον πολύπαθο νομό μας, όσων αφορά την πολιτική προστασία.»