Το διακαλλιτεχνικό – διεπιστημονικό φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνουν η ομάδα OFF ART, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζεται την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στον Μύλο του Παππά με μια παράσταση και προβολή ταινιών χορού.

20:00 - 20:30 Instant iconographies

Performance χορού και Video: Μύλος του Παππά, 2ος όροφος.

Ιδέα και χορογραφία της Stephanie Felber (Μόναχο). 

Χορός: Ειρήνη Κακλαμάνου, Μαρία Κυρμά, Λαμπρινή Λαυδή, Δέσποινα Λόγγου, Χρυσοβαλάντου Μαυρομουστακίδου, Ιωάννα Ντομοπούλου, Σταυρούλα Οικονόμου.

Ζωντανή μουσική: Niko Shabel (Μόναχο).

Παραγωγή Οpen Νights στο πλαίσιο residency.

 

Instant iconographies - Στιγμιαίες εικονογραφίες

Στην παράσταση instant iconographies (στιγμιαίες εικονογραφίες), φωτογραφίες μεταμορφώνονται σε ζωντανές εικόνες.

Βασισμένοι σε μια χορογραφική επικοινωνία μεταξύ του σώματος και μιας ζωντανής κάμερας, διερευνούμε το σώμα και το βλέμμα.

Μέσω της κινητικής έρευνας που έγινε ζωντανά και διαδικτυακά τον τελευταίο μισό χρόνο, η πειραματική ομάδα διερεύνησε το νόημα, τις χειρονομίες και την αναπαράσταση επιλεγμένων εικόνων και τις μεταμόρφωσε σε ζωντανές εικόνες με τα σώματα των χορευτών.

Τι συμβαίνει όταν αναδημιουργείτε μια εικόνα και τοποθετείτε σε ένα άλλο πλαίσιο αποκτώντας ζωή; Τι ακριβώς εκπροσωπείται τότε;

Στην παράσταση, η ζωντανή κάμερα θα είναι ένας σημαντικός χορογραφικός και παραστατικός συνεργάτης.

 

Η Stephanie Felber είναι βραβευμένη χορογράφος, performer, φωτογράφος και video artist. Σπούδασε χορό και παιδαγωγική χορού στο Iwanson International School of Contemporary Dance και έχει έδρα της το Μόναχο της Γερμανίας.

Παράλληλα με τη δημιουργία πολύπλευρων παραστάσεων θεάτρου και χορού με την ομάδα της, είναι έμπειρη παραγωγός και συντονίστρια ενός ευρέου φάσματος εργαστηρίων για ερμηνευτές, τα οποία διδάσκει και σεμιναριακά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, συνεργαζόμενη με φορείς και φεστιβάλ.

Στο επίκεντρο της δουλειάς της  βρίσκεται κυρίως η χρήση των νέων μέσων και η δημιουργία καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας, στοχεύοντας κυρίως στη εμπλοκή του κοινού και στην σύνδεση παράστασης και κοινωνίας.

Στα εργαστήριά της χρησιμοποιεί συχνά την τεχνολογία για να εξερευνήσει και να διευρύνει τις σχέσεις μεταξύ ερμηνευτή και κοινού. Έχει βραβευτεί –μεταξύ άλλων- για δουλειά της που αφορά στην συμπερίληψη (inclusion).

Ξεκίνησε τη συνεργασία της με το φεστιβάλ Open Nights τον Νοέμβρη του 2021 με την παρουσίαση της δράσης «Protest as / in Performance» και σχετικού εισαγωγικού σεμιναρίου.

  

20:30 - 21:30 Thessaloniki Cinedance International (TCI)

Προβολή. Μύλος του Παππά, 2ος όροφος.

Παρουσίαση ταινιών χορού του διεθνούς φεστιβάλ που εστιάζει στη σύνδεση του χορού με τον κινηματογράφο.