Ποινές κάθειρξης 10 ετών, όπως και υψηλές χρηματικές ποινές που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν 33χρονο Αλβανό υπήκοο και σε έναν 49χρονο Λαρισαίο οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κατοχή, μεταφορά κ.λπ.) από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα.

Ο 33χρονος Αλβανός υπήκοος - σύμφωνα με πληροφορίες -, μέχρι και τη σύλληψή του στις 27 Μαρτίου 2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές, ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής.

Παρότι λοιπόν ήταν «φάντασμα» για τις ελληνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται ως ο άνθρωπος που ήλεγχε τη διακίνηση κοκαΐνης στο Κέντρο της Λάρισας έχοντας μάλιστα ένα ευρύ δίκτυο πελατών με δεκάδες Λαρισαίους.

Ο δε Λαρισαίος συλληφθείς -σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε ρόλο διανομέα και «εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα» διακινούσε την κοκαΐνη, αντί χρηματικού ποσού.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)