Επέστρεψε από την Ιταλία η Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων «Η Ευεστώ», μετά από εξαήμερη παραμονή στην περιφέρεια της Απουλίας (Puglia) στην νοτιοανατολική ακτή της ιταλικής χερσονήσου. Η «Ευεστώ» μετά από πρόσκληση του δήμου της παραλιακής πόλης Μπαρλέτα (Barletta) συμμετείχε στις τοπικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος της Μπαρλέττα και της Άντρια (Andria) από τις 9 μέχρι τις 12 Ιουλίου με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτιστικών ομάδων και φορέων.

Η Χορωδία «Ευεστώ» συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου στην πόλη Andria. Στον χαιρετισμό της η δήμαρχος κ GiovannaBruno καλωσόρισε με θερμά λόγια την αποστολή και τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους τους κατοίκους της περιοχής της «MagnaGrecia» (Μεγάλη Ελλάδα)η αρχαιοελληνική τους καταγωγή δηλώνοντας την ενίσχυση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο της μακρόχρονης εξαιρετικής φιλίας μεταξύ των δύο λαών της Μεσογείου. Η Χορωδία παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου, βιολιού και φλάουτου ένα 45λεπτο πρόγραμμα με συνθέσεις ξένων και Ελλήνων δημιουργών. Συνόδευσαν στο πιάνο η μουσικοπαιδαγωγός – καθηγήτρια πιάνου κ. Έφη Φαρμάκη, στο φλάουτο τ. καθηγητής του ΔΩΛ και συνθέτης κ. Αντώνης Βακαλαθανασίου και στο βιολί ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Γιάννης Μάτης. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Η «Ευεστώ» εντυπωσίασε και «κέρδισε» το κοινό με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να ερμηνεύσει και συμπληρωματικό ρεπερτόριο αποσπώντας θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες. Ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Γιώργος Ραϊλης παρέλαβε εκ μέρους της χορωδίας τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και φιλοξενία προσφέροντας αναμνηστικά δώρα από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Ακολούθησε δεξίωση με τοπικά εδέσματα και προϊόντα  οπού η δήμαρχος αφού ζήτησε από τον πρόεδρο της χορωδίας περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία της χορωδίας στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Λάρισα - πόλη που μαθαίνει», επικοινώνησε άμεσα με βιντεοκλήση με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικης κ Ρίτα Απρίλη προκειμένου να την συγχαρεί προσωπικά και να ζητήσει περεταίρω συνεργασία μεταξύ των δήμων.

Η50μελης λαρισαϊκή αποστολή κατά την παραμονή στην νότια Ιταλία επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της Βarletta και το κάστρο της πόλης που δεσπόζει το τεράστιο χάλκινο άγαλμα «Κολοσσός του Ηρακλείου» που κλάπηκε τον 5ο αιώνα από την Κωνσταντινούπολη και τον της καθεδρικό ναό. Επίσης ξεναγήθηκε στην άγριας ομορφιάς πόλη Matera,η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, φημισμένη για τα σπίτια της τα οποία είναι κτισμένα μέσα σε βράχους, στις γραφικές πόλεις με τα εντυπωσιακά σοκάκια και λιμάνια Τrani και Monopoli, την ιδιαίτερη πόλη Αlberobello με τα εκπληκτικά στρογγυλά σπιτάκια με σκεπές ξηρολιθιάς σε μορφή τρούλου, στην παλαιά πόλη του γνωστού λιμανιού Βari με τον επιβλητικό καθεδρικό ναού του Αγίου Νικολάου όπου στη κρύπτη του ναού φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου με το ορθόδοξο παρεκκλήσι και τις βυζαντινές εικόνες εντός της κρύπτης. Τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν  εξ ολοκλήρου από τους χορωδούς.