Οι μαθητές του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας Η΄ Φάση της ειδικότητας Β. Νοσηλευτή του 7ου ΕΠΑΛ – 3ου ΕΚ Λάρισας στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος στην «ζώνη ευέλικτου προγράμματος μαθητείας», στις 10 Ιουνίου 2024 επισκέφθηκαν την δομή ΤΟΜΥ ΑΓ Γεωργίου.

Σ΄ ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον οι μαθητές ενημερώθηκαν για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού και για τις παροχές φροντίδας υγείας που μπορεί να προσφέρει στον ασθενή που χρειάζεται φροντίδα και προσφέροντας του ολοκληρωμένες υπηρεσίες είτε καθοδηγώντας τον και κατευθύνοντας τον έγκαιρα, άμεσα και με λιγότερο κόπο, διευκολύνοντας έτσι τα νοσοκομεία στην εξυπηρέτηση πιο σοβαρών περιστατικών.

Μίλησαν:

Η κα Καραρρήγα Μαρίνα-Ελευθερία, Επισκέπτρια Υγείας, μίλησε για την συμβολή τους όχι μόνο στην παροχή υπηρεσιών στα ιατρεία αλλά και στην προσφορά τους στην ολιστική προσέγγιση και διδασκαλία στους ασθενείς και των μελών της οικογένειας για ιατρικά θέματα που τους απασχολούν ή διαπιστώνουν.

Η κα Αλμπανίδου Σοφία, Συντονίστρια, υπεύθυνη γενική ιατρός, μίλησε για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την αναδιάρθρωση της και την συμβολή των δομών στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Οι ΤΟΜΥ έχουν ως σκοπό την παρακολούθηση- διατήρηση-βελτίωση της υγείας, λειτουργώντας πέντε μέρες σε καθημερινή βάση πρωί και απόγευμα προσφέροντας σημαντικό έργο. Τρανταχτό παράδειγμα οι υπηρεσίες τους στην εποχή του Κορωναϊού – εμβολιασμός. Επίσης παρέχουν ενημερώσεις στον πληθυσμό μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας π.χ. «Υγιής Πλανήτης Υγιείς Άνθρωποι». Η κα Καριώρη Αγγελική, Διοικητικός της δομής, μίλησε για την λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) για την «αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις λιγότερες ανεπτυγμένες περιφέρειες του ΑΠ1», για την συγκρότηση της 1ης ΤΟΜΥ του Δήμου Λαρισαίων, παρουσίασε την Διεπιστημονική Ομάδα που την συγκροτεί [Ιατρός (παιδίατρος& γενικός ιατρός) – Επισκέπτης Υγείας – Διοικητικός – Κοινωνική Λειτουργός – Νοσηλευτής] και για τον οικογενειακό γιατρό και τον αριθμό των ωφελούμενων από την δομή, της δωρεάν παροχής υγείας σε ασφαλισμένους και μη εγγεγραμμένους.