Γνώριμοι των διωκτικών αρχών, από τον πολύκροτη υπόθεση που αποκάλυψε η έρευνα της Ασφαλείας Αμαρουσίου το 2016, αποδεικνύονται δύο από τους τρεις δράστες που συνέλαβαν το περασμένο Σάββατο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για διαρρήξεις σπιτιών.

Η πενταμελής ομάδα των δραστών από την Αθήνα βρέθηκε στη Λάρισα μισθώνοντας τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων βρέθηκε σταθμευμένο στη Δημοτική Πινακοθήκη, δίπλα δηλαδή από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, με τους κλέφτες να εκμεταλλεύονται την πολυκοσμία με αφορμή και το Παζάρι της Λάρισας.

Λίγα μέτρα παρακάτω, πίσω από την πλατεία της Νεάπολης και κοντά στο Φυτώριο του Δήμου Λαρισαίων, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 38χρονη γυναίκα που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. 

Οι τρεις συλληφθέντες που έπεσαν στη "φάκα" της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε 16 υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών σε Λάρισα, Γιάννουλη, Φαλάνη και Αμπελώνα, από τον περασμένο Ιούλιο, αποκομίζοντας 86.000 ευρώ.

Β. Κακάρας Ελευθερία