Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το 10ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.100 μαθητριών και μαθητών Δημοτικών Σχολείων, μεταξύ αυτών και οι μαθήτριες και μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου του Δήμου Τεμπών.

Το φετινό συνέδριο είχε ως τίτλο: «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» και ήταν αφιερωμένο στο Δάσος, ως απάντηση στο ενεργειακό ζήτημα.

Στο Συνέδριο το οποίο διήρκησε δύο (2) ημέρες (31/5-1/6/2023), το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος βράβευσε τις μαθήτριες και τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου, οι οποίοι κατέκτησαν τη δεύτερη θέση την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε:
"Συγχαίρω θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού μας Σχολείου, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και τους ευχαριστώ για τη σημαντική αυτή διάκριση, γιατί δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι για την προστασία της φύσης και του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, σας συγχαίρω για τις δημιουργικές και ευφάνταστες παρουσιάσεις σας. Η δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη για εσάς που συμμετέχετε σε τέτοιου είδους δράσεις και οι κατευθύνσεις της είναι προς την πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη, καθώς συνεχίζει να αναβαθμίζει ενεργειακά όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τεμπών. Επίσης, στηρίζει ενεργά εσάς τους μαθητές μας με διάφορες δράσεις προς την οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και δράσεις με σκοπό την ανακύκλωση, όπως τη συλλογή πλαστικών καπακιών, ρούχων και άλλων ειδών. Ακόμη, συγχαίρω θερμά τις εκπαιδευτικούς των σχολικών βαθμίδων του Καλοχωρίου, κα Τσιρώνη, κα Σαριμπαλίδου, κα Ζυγουλάκη και κα Βασδέκη για την επιτυχή προσπάθεια στις παρουσιάσεις των παιδιών και την καλή συνεργασία που έχουμε και ως δημοτική Αρχή. Τέλος, προτρέπω και τα άλλα Σχολεία του Δήμου Τεμπών να συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις".

Στις ανωτέρω δράσεις συμμετείχαν ενεργά οι εξής σχολικές μονάδες: 25ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 27ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, Νηπιαγωγείο Μπόμπολου Χρυσάνθης, 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 27ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη, Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου και Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου.