Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου εορτάστηκε η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 , στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», υλοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις και εκδηλώσεις από τα περισσότερα σχολεία ευθύνης μας, εντός και εκτός του σχολικού χώρου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού και μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., η ομοσπονδία καράτε παρουσίασε το άθλημά της σε σχολεία της Δ.Δ.Ε. Λάρισας.

Οι πιστοποιημένοι προπονητές τόνισαν ότι το καράτε, όπως και όλες οι μορφές αθλητισμού, προάγει την σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία. Παράλληλα, βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση, πειθαρχία και σεβασμό.

«Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο και εξαιρετικής σημασίας κομμάτι της Παιδείας. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος των μαθητών μας στην διαμόρφωση καλών συνηθειών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, δίνοντάς τους έτσι την δύναμη να αντιμετωπίσουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στον εορτασμό της ημέρας σχολικού αθλητισμού και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα ερέθισμα για την ένταξη της άθλησης στη ζωή μας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.