Άμεσα έφερε στη Βουλή η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, το θέμα χρηματικής απαίτησης που εγείρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τον σεισμόπληκτο δ. Τυρνάβου για τη χρήση χώρων εντός του Στρατοπέδου «Σχοινά», προκειμένου να καλυφθούν εκπαιδευτικές ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων - Αγίας Σοφίας – Πλατανουλίων.

Η αναφορά της βουλευτή Λάρισας απευθύνεται προς τους συναρμόδιους υπουργούς (1) Εσωτερικών κα Ν. Κεραμέως (2) Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη (3) Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Δένδια και κυρίως προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Μ. Βορίδη, ο οποίος βάσει του ΦΕΚ των αρμοδιοτήτων του είναι αρμόδιος για όλα τα παρεμφερή ζητήματα που συντηρούν το διαχρονικό ελληνικό ‘’κουβάρι αρμοδιοτήτων’’ που απλώς τα πέντε τελευταία χρόνια κρύφτηκε πίσω από τον ‘’φερετζέ’’ του υποτιθέμενα ‘’Επιτελικού Κράτους’’.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζεται πως το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη ‘’γαλαντομία’’ της δωρεάν παραχώρησης των εν λόγω εγκαταστάσεων στο δ. Τυρνάβου για τον πρώτο χρόνο μετά το σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021, από την 31η Ιουλίου του 2022 και έπειτα, εγείρει αξιώσεις που φτάνουν τα 6.923 ευρώ / μήνα (!) και έχουν πλέον συσσωρευτεί στο δυσθεώρητο, για έναν μικρό, όσο και σεισμόπληκτο δήμο, ποσό των 120.000 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει στο κείμενο της αναφοράς της πως «παρότι η ως άνω λύση προκρίθηκε ως προσωρινή και μεταβατική, επειδή ωστόσο η Πολιτεία δεν έχει ακόμη έχει ανταποκριθεί με κάποιον άλλον τρόπο στις εκπαιδευτικές ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων Δένδρων - Αγίας Σοφίας – Πλατανουλίων του δ. Τυρνάβου», ενώ ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να συνδράμουν με καθαρές αποφάσεις το δ. Τυρνάβου ως προς:

«-Την παράταση της υφιστάμενης κατάστασης και τη δωρεάν παραχώρηση από το δ. Τυρνάβου του σχολικού συγκροτήματος εντός του Στρατοπέδου «Σχοινά», για όσο διάστημα χρειαστεί.

-Την πλήρη ανάληψη από πλευράς της Πολιτείας της ευθύνης εξόφλησης των όποιων οφειλών ή την παραγραφή τους από πλευράς του δ. Τυρνάβου προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».