Υποπτευόμασταν ότι η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, Λάρισα, τα τελευταία πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ έχει υποβαθμιστεί σε ρόλο ‘’του παιδιού για τα νερά’’ στο κλειστό υπουργικό σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Μητσοτάκη.

Χωρίς να διαθέτει ούτε έναν …υφυπουργό, πόσο μάλλον υπουργό, σε σχέση με το Βόλο, τα Τρίκαλα ή και νοτιότερα, τη Λαμία, η Λάρισα συχνά – πυκνά ‘’ρίχνεται’’ σε αποφάσεις που αφορούν τις αποζημιώσεις των αγροτών της, τις υποδομές της, το ίδιο της το μέλλον.

Ιδίως στο ζήτημα των αγροτικών αποζημιώσεων το βλέπουμε πολύ συχνά, όπως πριν από λίγο καιρό στις (μη) αποζημιώσεις των μηλοπαραγωγών και των καστανοπαραγωγών του δήμου Αγιάς, ιδίως σε σχέση με την ‘’σπουδή’’ που επέδειξε η κυβέρνηση στον όμορο ν. Μαγνησίας,

Αυτές τις ημέρες βλέπουμε, ωστόσο, ότι το ‘’παιχνίδι ανοίγει’’, αφού πλέον προκρίνεται η δημιουργία Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου, με ‘’μποναμά’’ 20 εκ. ευρώ, στη Λαμία σε ένα 2βάθμιο Νοσοκομείο …του ενός μόλις ογκολόγου, όταν το 3βάθμιο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η πιο κομβική σε αυτόν τον τομέα νοσοκομειακή δομή ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, βολικά ‘’ξεχνιέται’’ από τους ιθύνοντες.

Το ‘’καμάρι της πόλης’’, ΠΓΝΛ προσφέρει υψηλού επιπέδου θεραπευτική αντιμετώπιση σε Αιματολογικά και Ογκολογικά περιστατικά, με τουλάχιστον 100-120 ασθενείς να λαμβάνουν καθημερινά θεραπεία, σε μονάδα 30 κλινών, χάρη στην αυτοθυσία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αντιμετωπίζοντας ωστόσο μεγάλα προβλήματα χώρων και εξοπλισμού.

Και όλα αυτά, δεν συνιστούν κάποια ‘’αντιπολιτευτική’’ άποψη, στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά καταγγέλλονται από το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Προσωπικά και στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου, μόλις το πληροφορήθηκα, κατέθεσα αμέσως ερώτηση στον υπουργό Υγείας, ρωτώντας τον ποιος είναι ο ‘’ευρύτερος σχεδιασμός’’ και η ‘’κεντρική στρατηγική’’ του, που οδήγησαν σε μια τέτοια παράλογη απόφαση.

Αλλά μια ερώτηση στη Βουλή είναι μόνο το ξεκίνημα.

Απαιτείται συσπείρωση και συντονισμός όλων των τοπικών φορέων, επιστημόνων  και πολιτικών για να ανακληθεί αυτή η ‘’απόφαση’’ και να κατευθυνθούν τα απαραίτητα κονδύλια σε έναν φορέα που ‘’θα πιάσουν τόπο’’ –το ΠΓΝΛ- και δεν θα εξυπηρετούν μόνο ένα τοπικό ‘’ρουσφέτι’’, ενός ακόμη υπουργού της ΝΔ.m Και βέβαια κομβικό ρόλο σε όλη αυτήν τη διεκδίκηση έχουν και οι πολίτες του ν. Λάρισας, που σε μια μόλις εβδομάδα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν δια της ψήφου τους στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, τι σημαίνει να θεωρείς ένα νομό 270.000 Ανθρώπων ‘’παιδί για τα νερά’’, ‘’παίζοντας’’ παράλληλα με τη δημόσια υγεία…

Καλώ όλους τους βουλευτές, την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και την Πανεπιστημιακή κοινότητα να μιλήσουν δυνατά. Η σιωπή δεν γίνεται ανεκτή Είναι αδιαφορία - αν όχι συνενοχή σε μια μεγαλη απώλεια του νομού μας. Απώλεια άδικη, αντιεπιστημονική και αδικαιολόγητη. Ένα κανονικό ρουσφέτι! »