Πρωτοβουλία στη Βουλή, προκειμένου να αρθεί το χρόνιο αδιέξοδο που βιώνουν οι πρώην εργαζόμενοι στο «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ», αναλαμβάνει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη..

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η κ Λιακούλη , δήλωσε τα εξής:

«Εδώ και χρόνια, οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που εργάζονταν στο “ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ” βιώνουν το απόλυτο αδιέξοδο. Η συγκεκριμένη αλυσίδα είχε 42 καταστήματα σε Λάρισα, Αγιά, Ελασσόνα, Τύρναβο, Αμπελώνα, Φαλάνη και Γιάννουλη και το 2014, όταν κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, δημιούργησε ένα μεγάλο και άλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα στους εργαζομένους που απολύθηκαν, ενώ ήδη ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες πριν.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα για τον τόπο μας, καθώς αυτή η κατάσταση αφορά 600 οικογένειες του νομού .

Προσωπικά, στάθηκα και στέκομαι πάντοτε στο πλευρό τους, με διαδοχικές κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις μου, απέναντι στο τείχος αναλγησίας της Κυβέρνησης, που αδιαφόρησε, “νίπτοντας τας χείρας της” στις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων

Την Μ. Τρίτη, είμαι εισηγήτρια εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, για το τελευταίο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει διορθώσεις, τροποποιήσεις και διευθετήσεις πολλών αντικειμένων και υπουργείων- το αποκαλούμενο

«ερανιστικό» νομοσχέδιο που διορθώνει λάθη και παραλείψεις, πριν τις εκλογές, μεταξύ των οποίων και εκκρεμοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τώρα λοιπόν, αυτό το νομοσχέδιο και αυτή η στιγμή προσφέρεται να δοθεί η νομοθετική λύτρωση που απαιτείται και να λυθεί το πρόβλημα των 600 οικογενειών που βρίσκονται σε απόγνωση .

Τώρα είναι η ώρα δικαίωσης, από την Κυβέρνηση που κυβερνά για να επιλύει– όπως λέει, ζητήματα των ανθρώπων του μόχθου .

Αυτό το Πάσχα, ο δικός τους “Γολγοθάς” πρέπει να σταματήσει.

Μετά την Απόφαση του Αρείου Πάγου, κάθε εμπόδιο πρέπει να αρθεί. Οι εργαζόμενοι είναι αναγκαίο να λάβουν από τον πλειστηριασμό της εταιρικής περιουσίας, όλα όσα τους οφείλονται.

Αυτό επιτάσσει η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό αποτελεί συλλογικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας, στο οποίο έχουμε θεσμικό χρέος να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

Καλώ όλους τους συναδέλφους βουλευτές του Νομού να υποστηρίξουν το θέμα, με παρεμβάσεις τους στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μ Τρίτη. Να υποστηρίξουν όλοι οι τοπικοί φορείς την προσπάθεια. Να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα.

Να κριθεί τελικά η αλήθεια και η υποκρισία, η ευαισθησία και η αναλγησία… ».