Με δριμεία παρέμβασή της η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επανέρχεται στο ζήτημα που με πρωτοβουλία της ανέδειξε, σχετικά  με το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Συνομίλησα τις τελευταίες ώρες με πολλούς Λαρισαίους, οι οποίοι δεν είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, δεν κάνουν αντιπολίτευση στον κ Μητσοτάκη, όπως επίσης δεν είναι και «παπαγαλάκια» συμφερόντων.

Όλοι οι συντοπίτες μας, μου μεταφέρουν πόσο προσβεβλημένοι νιώθουν με τον εμπαιγμό που γίνεται  σε βάρος της πόλης, του νομού και της Θεσσαλίας, με το θέμα του Ογκολογικού Κέντρου.

Το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Λάρισας είναι αίτημα που μετράει πολλά χρόνια και η ανακοίνωσή του επίσημα από την Κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη ήταν τον Ιανουάριο του 2020 από τον τότε Υφ.Υγείας κ Κοντοζαμάνη.

Έκτοτε αναμένεται η χρηματοδότησή του.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξαρτήθηκε η λειτουργία του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου Λάρισας, που μάλιστα στόχευε να συνδεθεί με το Κέντρο Ερευνών του Cern, από την αναβάθμιση της Ογκολογικής Κλινικής Λαμίας .

Το γεγονός ότι μεθοδεύτηκε η αντικατάσταση του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου  Λάρισας από την Ογκολογική Κλινική Λαμίας, χωρίς καμία ενημέρωση, διαβούλευση και απόφαση της Λάρισας,  καταδεικνύει την κραυγαλέα σκοπιμότητα – το «ρουσφέτι» των κυβερνητικών –κομματικών παραγόντων που συνήργησαν στην κατεύθυνση αυτή.

Ο κ Μητσοτάκης ήρθε χθες στη Λάρισα. Του παρέδωσα υπόμνημα με όλες τις λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι τα δύο έργα -Λάρισας και Λαμίας δεν είναι σε αντιπαράθεση και δεν μπορεί να προβάλλεται τώρα, αιφνίδια και όψιμα, ότι το έργο της Λαμίας αντικαθιστά το έργο της Λάρισας. Μου απάντησε ότι συμφωνεί και ότι θα μελετήσει με προσοχή το υπόμνημα.

Μόλις αποχώρησε ο κ Μητσοτάκης, ο Υφυπ Υγείας κ Θεμιστοκλέους, με μια απίστευτα προσβλητική δήλωση, ούτε λίγο-ούτε πολύ …αφού δήθεν απόρησε που γίνεται τόση φασαρία στη Λάρισα για το θέμα του Ογκολογικού Κέντρου, δήλωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο … ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο…υπάρχει κι εμείς απλά δεν το βλέπουμε…

Ο κ. Υφυπουργός μας κορόιδεψε,  χωρίς ντροπή!

Ανερυθρίαστα και χωρίς ίχνος σεβασμού στη Θεσσαλία.

Άκουσα με προσοχή την απάντηση που του έδωσε ο έγκριτος Καθηγητής Πνευμονολογίας κ Γουργουλιάνης, που αποδόμησε πλήρως τον κ Θεμιστοκλέους , επισημαίνοντας

-ότι είναι μέγα σφάλμα να τίθενται σε αντιπαράθεση δύο απαραίτητα έργα και ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ούτε καν νύξη για αυτό, αλλά σύμφωνα με «τα δεδομένα της επιστήμης και όχι της πολιτικής» το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο μπορεί να στηριχθεί και να εκπληρώσει το ρόλο του μόνο δίπλα σε 3βάθμιο Νοσοκομείο, όπως είναι το Πανεπιστημιακό.

– ότι δεν έχει καμία σχέση η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εξήγγειλε ότι θα ενισχύσει ο κ Θεμιστοκλέους, με το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο- «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ « τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Γουργουλιάνης για να εξηγήσει ότι «…σε ένα Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο πραγματοποιούνται σύγχρονες διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς η ογκολογία τρέχει με φρενήρη ρυθμό, εκπονούνται πολυκεντρικές μελέτες με τη συνέργεια πολλών ειδικοτήτων, συμμετέχουν ασθενείς σε σύγχρονα φάρμακα, γίνονται δοκιμές στα εξειδικευμένα εργαστήρια, υπάρχουν ειδικά ακτινολογικά κέντρα κλπ. Δεν έχει καμία σχέση η Ογκολογική Κλινική με αυτό που συζητάμε..»

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ Γιαννακόπουλος, ο οποίος επιπλέον κατηγόρησε την Κυβέρνηση για έλλειψη υγειονομικού χάρτη.

Ποιο είναι το συμπέρασμα λοιπόν;

Ότι η Κυβέρνηση μας δουλεύει και μάλιστα «ψιλό γαζί».

Αφού έκαναν τα ρουσφέτια τους με σκανδαλώδη τρόπο, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, τώρα μας ρίχνουν «στάχτη στα μάτια», υποσχόμενοι ότι θα ενισχύσουν την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού και ότι αυτό θα είναι δήθεν …το Πρότυπο Κέντρο.

Μοιράζουν καθρεφτάκια και χάντρες στους Θεσσαλούς, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

Ντροπή τους!

Περιμένω τη σύσκεψη των φορέων που αναβλήθηκε για να τα πούμε όλα.

Όλα όμως!».