Με επικεφαλής τη Βουλευτή Ευαγγελία Λιακούλη και τον Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Λάρισας Άγη Μπουμαρσόπουλο, καθώς και τη συμμετοχή μελών και στελεχών του Κινήματος, το ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις συνοικίες Αγ. Σαράντα και Αγ. Κωνσταντίνου, την λαϊκή αγορά της οδού Σεφέρη, επιχειρήσεις και καταστήματα της περιοχής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών του Κινήματος με πολίτες, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Τα στελέχη του κλιμακίου, για μια ακόμη φορά, συνομίλησαν με παραγωγούς, καταστηματάρχες και καταναλωτές διαπιστώνοντας την μεγάλη ακρίβεια που παραμένει στα ύψη και προκαλεί διάχυτη ανησυχία για την μετεκλογική περίοδο και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν, ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα.

Μετά το πέρας της περιοδείας η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπογράμμισε:

«Σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λάρισας, τις συνοικίες των Αγ.Σαράντα και Αγ. Κωνσταντίνου, καθώς και στα κεντρικά καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής, περιοδεύσαμε σήμερα , προκειμένου να ακούσουμε από κοντά τα προβλήματα των κατοίκων και να διαπιστώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους.

Η επαφή μας με τη λαϊκή αγορά, για άλλη μια φορά κατέδειξε ότι οι παραγωγοί μας χρειάζονται στήριξη και κίνητρα για να παραμείνουν στον πρωτογενή τομέα, χρειάζονται ουσιαστική ανάσα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ασκούν το δύσκολο επάγγελμά τους, που πλέον δεν διασφαλίζει τον βιοπορισμό τους εξαιτίας κυρίως της εκτίναξης του κόστους παραγωγής.

Βασική μέριμνα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι να στηρίξει τον μικρομεσαίο παραγωγό και αγρότη, με αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εθνικού και ευρωπαϊκού πόρου, ώστε να περιοριστεί η ψαλίδα της τιμής από το χωράφι μέχρι το ράφι και να υπάρξει ισορροπία και δικαιοσύνη, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές.

Στον κόσμο της αγοράς, στις κεντρικές οδούς της περιοχής, συναντήσαμε τις εύλογες ανησυχίες εμπόρων και καταστηματαρχών, καθώς τα συνοικιακά καταστήματα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού απευθύνονται κυρίως σε φτωχά στρώματα καταναλωτών, ο τζίρος τους είναι μειωμένος, ενώ πολλές φορές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά των επιχειρήσεών τους, στην πληρωμή του υπαλληλικού προσωπικού και στα πάγια έξοδά τους που κυρίως για την ενέργεια έχουν τριπλασιαστεί και υπονομεύουν την προοπτική μιας βιώσιμης κατάστασης.

Από την πλευρά μας , αναφερθήκαμε στο πρόγραμμά μας, τόσο για τον πολίτη-καταναλωτή, όσο και για τον καταστηματάρχη-επιχειρηματία, τονίζοντας ότι απαιτείται άμεσα η ρύθμιση των αδικιών και η ενίσχυση των ευάλωτων, των λαϊκών στρωμάτων και μικρών επιχειρήσεων που στενάζουν από την ακρίβεια χωρίς να βλέπουν καμία προοπτική.

«Είμαστε εδώ, ζητάμε να δώσετε δύναμη στην φωνή μας για να γίνουμε η δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή των πολλών, των αδύναμων συμπολιτών», τόνισε ολοκληρώνοντας την περιοδεία του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, η κ Λιακούλη.