Με ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφέρεται εκ νέου στο θέμα που η ίδια ανέδειξε και αφορά στην απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να δημιουργηθεί το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο στη Λαμία και όχι στη Λάρισα, κατά παράβαση κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης και σε αντιπαράθεση με τον Επιστημονικό Συμβούλιο, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό κ Κυριάκο Μητσοτάκη που θα βρεθεί στη Λάρισα την Τρίτη, να δεσμευτεί ότι το Ογκολογικό θα δημιουργηθεί στο νομό, όπου ανήκει, μαζί και δίπλα στο 3βάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ειδικότερα στη δήλωσή της η κ. Λιακούλη τονίζει τα εξής:

«Μόλις πληροφορήθηκα την πρωτοφανή και αναιτιολόγητη απόφαση του ΥΠΕάρχη κ Σερέτη, για τη δημιουργία του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λαμία, από όπου ο ίδιος κατάγεται – και όχι στη Λάρισα, όπως εδώ και χρόνια δρομολογούταν, κατέθεσα ερώτηση, όπως είχα ΚΑΘΗΚΟΝ, στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και δημοσιοποίησα το θέμα καλώντας αυτοδιοίκηση και φορείς στη δημιουργία αρραγούς μετώπου για την ανατροπή της απαράδεκτης αυτής απόφασης .

Η Λαμία, όπως επεσήμανε ήδη το Επιστημονικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού διαθέτει μόνο 2θμιο Νοσοκομείο, με μόνο έναν (1) !! ογκολόγο, σε αντίθεση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που διαθέτει εξειδίκευση και προσωπικό, για να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα των περιστατικών, ενδεικτικά δε 100-120 ασθενείς λαμβάνουν καθημερινά θεραπεία .

Πανεπιστημιακοί, με πρώτους τους Καθηγητές κ.κ. Γουργουλιάνη και Βασιλόπουλο και αυτοδιοικητικοί μας- ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, έσπευσαν να εναντιωθούν στην απαράδεκτη απόφαση της 5ης ΥΠΕ.

Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν όλοι οι θεσμικοί, οι τοπικοί φορείς, συλλογικότητες και πολίτες.

Λυπάμαι πολύ που κάποιοι θα έπρεπε να πρωτοστατήσουν στο δίκαιο αίτημα του νομού μας, αλλά ακόμη σιωπούν, ανεχόμενοι μια σκανδαλώδη απόφαση.

Θα ζητήσουμε από τον Πρωθυπουργό κ Κυριάκο Μητσοτάκη που θα βρεθεί στη Λάρισα την Τρίτη, να δεσμευτεί ότι το Ογκολογικό θα δημιουργηθεί στο νομό, όπου ανήκει, μαζί και δίπλα στο 3βάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι μετράμε πλέον μεγάλες απώλειες και δεν αντέχουμε άλλες, ειδικά μετά τις τεράστιες ζημιές των πλημμυρών.

Θυμίζω απώλειες όπως ο Θεσσαλικός Όλυμπος που παραμένει στην αφάνεια, οι σχολές του ΤΕΙ που καταργήθηκαν χωρίς να γίνει Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο όπως σε άλλους νομούς, η Αβερώφειος Σχολή που παραμένει αίτημα ανεκπλήρωτο, ο δρόμος Λάρισας –Φαρσάλων που είναι ακόμη στα χαρτιά, τα έργα του Αχελώου ακόμη παγωμένα, τα πολύ σπουδαία αντιπλημμυρικά έργα όπως τα φράγματα Διλόφου, Ναρθακίου, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου και Ρουφράχτη που πριν λίγες μέρες απεντάχθηκαν οριστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, μέχρι τη χάραξη της ΠΑΘΕ που οδήγησε σε απομόνωση Φάρσαλα και Δυτική Θεσσαλία και άλλα –δυστυχώς πολλά !

Τώρα ο εμπαιγμός όμως, κορυφώθηκε.

Διότι ηχούν ακόμη στα αυτιά μας οι πρόσφατες βαρύγδουπες δεσμεύσεις κυβερνητικών πολιτικών και υπουργών ότι στη Λάρισα θα ιδρυθεί πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο μοριακών σωματιδίων σε συνεργασία με το CERN και μάλιστα ότι θα είναι το μοναδικό στη νοτιοανατολική Μεσόγειο…

Και αντί το… «όνειρο» να κατακτήσει τη Μεσόγειο, έκανε απλώς «στάση» στη …Λαμία, με μοναδικό κριτήριο ότι είναι ο τόπος καταγωγής του διορισμένου από την Κυβέρνηση κ ΥΠΕάρχη μας, συνεπικουρούμενου προφανώς από τους συντοπίτες του Υπουργούς κκ Σταϊκούρα και Οικονόμου.

Κι ας κοστίσει και 20 εκατ. Ευρώ.

Ε, όχι !».