Κοινή προσπάθεια αναλαμβάνουν ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας για τη διεκδίκηση λειτουργίας του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρει: 

"Ανέλαβα από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα την πρωτοβουλία να συντονίσουμε τη διεκδίκηση λειτουργίας του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, θεωρώντας ότι οτιδήποτε άλλο είναι αντίθετο στη λογική, στα επιστημονικά δεδομένα που εκφράζονται από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και στην ίδια την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που αποδεικνύει πως είναι η Λάρισα, που με τον καθημερινό αγώνα των γιατρών και των εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό της Νοσοκομείο, διαχειρίζεται τη συντριπτική πλειοψηφία των ογκολογικών περιστατικών στην Κεντρική Ελλάδα.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση όλων των φορέων της πόλης και της περιοχής, στην αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αύριο, Δευτέρα 3 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε ενωτικά και αποφασιστικά την κοινή μας θέση για την αναγκαιότητα η κατανομή των υποδομών υγείας, να ακολουθεί τη λογική του κοινωνικά και επιστημονικά ορθού, μακριά από μικροπολιτικές και τοπικισμούς:

∙Να στείλουμε μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση για άμεσες πρωτοβουλίες και αναίρεση λανθασμένων αποφάσεων.

∙Να αλλάξουμε τις ισορροπίες που δυστυχώς δημιουργήθηκαν από την απουσία δημιουργικών παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια.

∙Να ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις πλευρές, ότι θα σταθούμε απέναντι σε λανθασμένες λογικές του παρελθόντος και ότι σε αυτό θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

∙Να λειτουργήσει το Ογκολογικό Κέντρο στη Λάρισα.

∙Να προχωρήσει η δημιουργία του μικρού και ευέλικτου Ογκολογικού Κέντρου που είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ.

∙Να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με προσωπικό και εξοπλισμό.

∙Να δημιουργηθεί Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, που τόση ανάγκη έχει η περιοχή μας.

Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι στην πρώτη γραμμή."