Ο Σεπτέμβριος ξεκινά και είναι ο μήνας που από την μία πλευρά είμαστε ξεκούραστοι, ανάλαφροι , έτοιμοι να κάνουμε ανανεώσεις στην ζωή μας, απολαμβάνοντας και το «αποκαλόκαιρο» από την άλλη πλευρά είναι και μήνας υψηλών απαιτήσεων και υψηλών προδιαγραφών, αφού αναγκαζόμαστε να πέσουμε με τα μούτρα στην δουλειά και να συγκροτηθούμε μπαίνοντας και πάλι στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2024, όπου πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου, σταδιακά ανοίγει ένας νέος κύκλος που όλοι καλούμαστε σιγά – σιγά να ασχοληθούμε με τους πρακτικούς τομείς της ζωής μας, την εργασία, τις υποχρεώσεις, τις εκκρεμότητες, την φυσική κατάσταση! Ο νέος κύκλος του φεγγαριού φέρνει σημαντικές ενάρξεις σε αυτούς τους τομείς της ζωής μας, ωστόσο η αντίθεση που σχηματίζουν τα φώτα με τον Κρόνο φανερώνουν ότι οι ενάρξεις της περιόδου θα είναι μετ’ εμποδίων, προκλήσεων, δοκιμασιών αλλά και ανατροπών, συγχύσεων που πρέπει να προσέξουμε!

Τα 4 ζώδια που αυτό τον καιρό γυρνούν μία νέα σελίδα δέχονται όμως και προκλήσεις είναι:

  • Δίδυμοι
  • Παρθένοι
  • Τοξότες
  • Ιχθείς

Δίδυμος

Ο Σεπτέμβριος φέρνει αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα αλλά και γεγονότα που σε παρακινούν αυτό τον καιρό να κάνεις ανανεώσεις στο σπίτι, στην οικογένεια, στην προσωπική ζωή, αναλαμβάνοντας επι μέρους νέες ευθύνες. Αυτή την περίοδο είναι πολύ πιθανή μία αναγκαστική μετακόμιση, κάποιες απαραίτητες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού ή ακόμα και ανακατατάξεις στον επαγγελματικό χώρο που θα φορτίσουν ιδιαίτερα την ψυχολογία σου! Δείξε προσοχή ποιους ανθρώπους εμπιστεύεσαι και συγκράτησε τον εαυτό σου από τις βιαστικές – επιπόλαιες επιλογές! Ο μήνας αυτός είναι πολύ πιθανό να φέρει και την ουσιαστική δέσμευση ή και την συμβίωση, γεγονός που θα σε πιέσει αρχικά γιατί θα χάσεις μέρος της ελευθερίας σου!

Παρθένος

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των γενεθλίων σου και πάντα γεννά την επιθυμία να γυρίσεις μία νέα σελίδα και να συγκροτήσεις τους στόχους σου! Φέτος νιώθεις αρκετά πιο μοναχικά γιατί συνειδητοποιείς ότι οι ενάρξεις της περιόδου γίνονται με μία παραπάνω ευθύνη και αυτή η ευθύνη είναι εξολοκλήρου πάνω σου γιατί ήδη έχεις λάβει το μήνυμα ότι δεν μπορείς πλέον να στηρίζεσαι σε ανθρώπους που κάποτε διατηρούσες έναν σταθερό σύνδεσμο! Οι ενάρξεις της περιόδου αφορούν την σύναψη νέων σχέσεων, νέων συνεργασιών, την περεταίρω αυτονομία σου, την διατήρηση μίας καλής φυσικής κατάστασης και της διακοπής περιττών συνηθειών!

Τοξότης

Εργασιακές ανακατάξεις γίνονται αυτή την περίοδο και οι συνθήκες σου δίνουν το μήνυμα ότι έχει έρθει η ώρα να πάρεις κάποιες τελικές αποφάσεις για θέματα που αφορούν την καριέρα, τους στόχους, το μέλλον! Είναι πολύ πιθανό σε αυτό το μήνα της χρονιάς να κλείσεις το κεφάλαιο συνεργασίας σε έναν κλάδο ή μία εταιρεία που ήσουν χρόνια και να ξεκινήσεις ένα νέο επαγγελματικό αντικείμενο. Το διάστημα ωστόσο κρίνεται αρκετά μεταβατικό αλλά και νευρικό γιατί αναγκάζεσαι να προσαρμογστείς σε νέα δεδομένα και νέες συνθήκες

Ιχθύς

Ο Σεπτέμβριος καταφθάνει φέρνοντας αέρα αλλαγής στον τομέα των σχέσεων. Είναι μήνας που θα φέρει στην ζωή σου νέους ανθρώπους, νέες συνεργασίες και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά ελπιδοφόρο, εσύ από την πλευρά σου μπορεί να νιώσεις αρκετά αγχωμένος ή και αποδιοργανωμένος. Για παράδειγμα η επιστροφή στην εργασία μετά τις διακοπές του καλοκαιριού μπορεί να συνεπάγεται και με την έλευση νέων συνεργατών γεγονός που σου προξενεί ανασφάλεια και σε καλεί να εργαστείς πιο σκληρά! Επιπλέον, η εποχή αυτή σε αναγκάζει να προσγειωθείς στην πραγματικότητα και να κάνεις ξεκαθαρίσματα προκειμένου να διατηρήσεις κοντά σου ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να έχεις μία σταθερή και αρμονική πορεία – το γεγονός αυτό σε φορτίζει σημαντικά -!