Με εργαστήρια, εκδηλώσεις, ΒΑΖΑΑR, εικαστική έκθεση, μουσική και χορό, συνεχίζεται και σήμερα, 3η ημέρα, το 9o διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό Φεστιβάλ OPEN NIGHTS. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στο χώρο του Μύλου του Παππά, όσο και στο  Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια στον Μύλο του Παππά. Από τις 11:00 έως τις 12:00 το «CONTACT KIDS», ένα εργαστήριο για γονείς και παιδιά από 2 έως 6 ετών (κόστος συμμετοχής 5 ευρώ) και από τις 12:30 έως τις 14:00 το «Contact Improvisation - CATCHING THE WAVE», ένα εργαστήριο για ενήλικες και εφήβους από 15 ετών (κόστος συμμετοχής 10 ευρώ). Υπεύθυνος των εργαστηρίων είναι ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος της ομάδας χορού VIS MOTRIX.

Αφενός, το C.I. KIDS είναι μια κινητική δραστηριότητα που ενδυναμώνει τη σχέση γονέα και παιδιού, αφετέρου, το C.I. είναι μια μορφή σύγχρονου χορού που βασίζεται στην επικοινωνία μεταξύ δύο κινούμενων σωμάτων που βρίσκονται σε σωματική επαφή και στη συνδυασμένη σχέση τους με τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνησή τους - βαρύτητα, ορμή, αδράνεια. Είναι κατάλληλο για χορευτές, ηθοποιούς αλλά και για όποιον θέλει να γνωρίσει και να αναπτύξει τις κινητικές του ικανότητες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του BAZAAR η ομάδα Pokari Ρroject θα παρουσιάσει τη δουλειά της στις 12:00, στην αίθουσα σεμιναρίων. Πρόκειται για μια ομάδα χειροτεχνών, παραγωγών και επιστημόνων, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση της αξίας του πρόβειου μαλλιού. Στις 13:00 μοναχές από το μοναστήρι ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ θα κινήσουν μία συζήτηση για την αυτάρκεια.

Επιπλέον, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας θα εγκαινιαστεί  εικαστική έκθεση που πρόκειται να διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά τις ώρες 8:00 - 20:00. Περιλαμβάνει την εικαστική εγκατάσταση «MotherWater» των NourKara (Ιράν) και LuziaPardo (Ισπανία) (project «Ετεροτοπίες»), την εγκατάσταση video του JohannesChristopherGerard (Γερμανία) και τη ζωγραφική - γλυπτική  εγκατάσταση του RolandBrummer (Γερμανία).

Στις 20:00, στο χώρο του Μουσείου, θα παρουσιαστεί η PerformanceΜουσικής «MotherWater» της NourKara (Ιράν). Το «MotherWater» είναι μια αλγοριθμική ηχητική σύνθεση βασισμένη σε μεταβλητές και εξισώσεις μοντελοποίησης της υδροδυναμικής ροής του ποταμού Πηνειού με ηλεκτρονικούς ήχους και ζωντανό Σάζι (Project «Ετεροτοπίες»).

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η PerformanceΧορού «Ode to Melancholy», ένα ντουέτο σε χορογραφία και μουσική σύνθεση του Κωνσταντίνου Γεράρδου, που δημιουργήθηκε προς αποφυγήν του αισθήματος της μελαγχολίας των ίδιων των δημιουργών του και αντλεί έμπνευση από τον πρόλογο του βιβλίου με τίτλο «TheAnatomyofMelancholy» του RobertBurton. Χορεύουν η Πέπη Κέη και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος.

Τέλος, στις 21.00, σε συνεργασία με το αναψυκτήριο του Μουσείου, θα συμπράξουν για να ξεδιπλώσουν τις μουσικές τους ο DJ Βαγγέλης Δεσκάτας και η NourKara.

Το 9o Φεστιβάλ OPENNIGHTS είναι αφιερωμένο στη ΓΗ και διοργανώνεται από την ομάδα OFFART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει ως βάση τον Μύλο του Παππά, τον πρότυπο χώρο πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στην καρδιά της πόλης, ενώ δράσεις του πραγματοποιούνται, επίσης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το WISEDOG, το καφενείο «η ΓΗ», το «Μπαράκι του Μύλου» και «στο Περίπου».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ:

https://www.opennightsfestival.com/

https://facebook.com/events/s/open-nights-festival-vol9/1246298129836614/