Με λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα στην Λάρισα η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου. Το πρωί της Δευτέρας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αλήθεια των υποσχέσεων του Θεού ο οποίος πραγματοποιεί όσα λέει. Υποσχέθηκε τη σωτηρία και τη λύτρωση στο ανθρώπινο γένος και την προσέφερε συνεργαζόμενος με την Υπεραγία Θεοτόκο. Αλλά και στο γένος μας υποσχέθηκε ελευθερία και δόξα και το πραγματοποίησε τη σημερινή ημέρα.

Στη συνέχεια τελέστηκε η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως μας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριος Παπαστεργίου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Διευθύντρια του 11ου Νηπιαγωγείου Λάρισας κ. Γεωργία Μούσιου.

Στο Ηρώο της πόλεως ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων, ενώ ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Κεντρική πλατεία, ενώπιον της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.