Με την αυστριακή ταινία “Μεγάλη απόδραση” συνεχίζονται οι προβολές, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:30.

Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο Χανς φυλακίζεται ξανά και ξανά επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Η μόνη σταθερή σχέση στη ζωή του γίνεται ο επί χρόνια σύντροφός του στο κελί, ο Βίκτορ, ένας καταδικασμένος δολοφόνος. Αυτό που ξεκινά με αποστροφή εξελίσσεται σε κάτι που ονομάζεται αγάπη...

Η «Μεγάλη απόδραση» είναι μια ταινία μυθοπλασίας, που ωστόσο αποφεύγει τον εύκολο δρόμο  να εκβιάσει τη συγκίνηση του κοινού για τα βάσανα των φυλακισμένων γκέι ανδρών. Ούτε πρόκειται για περιπέτεια απόδρασης.

Είναι μια οδύσσεια που ξεδιπλώνει τα διαφορετικά επίπεδα του τι σημαίνει να επεμβαίνει το κράτος στον σεξουαλικό προσανατολισμό των πολιτών. Τι σημαίνει ο εγκλεισμός για ένα «έγκλημα» που δεν είναι έγκλημα, όχι μόνο για το ανθρώπινο σώμα, αλλά κύρια για τον ψυχισμό.

Τέλος, είναι μια ιστορία αγάπης, μια σε βάθος μελέτη χαρακτήρων που διερευνά παράλληλα την ουσία της ταυτότητας και των σχέσεων.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 2022*

ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ» ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2021*

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ & ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ 2021*

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ & ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΑΝΣΙΕΝ 2021*

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ- ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2021 

Δράμα 2021/ Έγχρ./Διάρκεια: 116’
Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Μάιζε, με τους Φραντς Ρογκόφσκι, Γκέοργκ Φρίντριχ, Άντον Φον Λούκε, Τόμας Πρεν

Γενική είσοδος 4 ευρώ