Μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελένια Λεμόνια» επισκέφτηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, για μια ειδική ξενάγηση πάνω σε θέματα τοπικής ιστορίας της εθνικής αντίστασης.

Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στην ιστορικότητα του χώρου, o οποίος χρησιμοποιούμενος στο πρόσφατο παρελθόν ως φυλακές από τις εχθρικές κατοχικές δυνάμεις της πόλης, είναι φορτισμένος συναισθηματικά και «κουβαλά» μνήμες των Θεσσαλών αγωνιστών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ζωγραφική και τα έργα του αντιστασιακού γλύπτη και ζωγράφου Δημήτρη Κατσικογιάννη, που παραπέμπουν σε μεγάλες μορφές αντιστασιακών.

Συνοδοί της ομάδας ήταν ο υπεύθυνος των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, κ. Τάσος Σακελλαρόπουλος και ο συγγραφέας κ. Θανάσης Τριαρίδης.

Στην ξενάγηση παρευρέθησαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κατερίνα Εμμανουήλ. Παρευρέθηκαν επίσης, η ταμίας του Συλλόγου κ. Εύη Παπανίκα και το μέλος κ. Δέσποινα Αράπκουλε.

Η ξενάγηση έγινε από τον Υπεύθυνο του Μουσείου, Βαγγέλη Ρεμπάπη.

Γεμάτοι συναισθήματα, συγκίνηση και δέος, η ομάδα συνέχισε την εξερεύνηση της ιστορίας και του πολιτιστικού πλούτου της Λάρισας και σε άλλα μνημεία της πόλης.