Μετά τη ΔΕΘ σε δύο δόσεις ολοκληρώνεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, να γιατί χρειάζεται ενιαία βάση δεδομένων.

Η γραφειοκρατία που συνοδεύει αυτού του είδους τις υποθέσεις δεν αφήνει περιθώρια για διορθωτική πίστωση εντός της εβδομάδος, δηλαδή πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, παρά το γεγονός ότι η αγανάκτηση που έχει σωρεύσει στον αγροτικό κόσμο είναι μεγάλη και η πολιτική φθορά σοβαρή.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την πρώτη διορθωτική πίστωση από το συνολικό ποσό των 20 εκατ. ευρώ περίπου που δεν έχουν πληρωθεί να γίνεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και να ωφελούνται αυτής, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που είτε δεν πληρώθηκαν για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους (έμειναν εκτός κάποιες καλλιέργειες) είτε δεν πληρώθηκαν καθόλου από λάθη στη βάση δεδομένων. Σ’ αυτή την πρώτη δόση ενδέχεται να συμπεριληφθούν και όσοι προλάβουν να ενημερώσουν την ΑΑΔΕ για τους λογαριασμούς ΙΒΑΝ που διατηρούν στις τράπεζες.

Στη δεύτερη και τελευταία δόση, περί τα τέλη Οκτωβρίου, θα περιληφθούν όλοι οι επαγγελματίες αγρότες που δεν είχαν ενημερώσει σχετικά το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, καθώς και όποιες άλλες περιπτώσεις καθυστερημένα αναγνωρισθούν από το πληροφορικό σύστημα της ΑΑΔΕ.

agronews.gr