Στο μήνυμά της η Ρένα Καραλαριώτου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αναφέρει τα εξής: 

Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης και περηφάνιας για όλους τους Έλληνες.
Τιμούμε τους ήρωες του 1940, οι οποίοι πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της πατρίδας, φωνάζοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φασισμό και το ναζισμό. Μία στάση που μας γεμίζει με υπερηφάνεια και ταυτόχρονα αποτελεί οδηγό στις δύσκολες και κρίσιμες εποχές που διανύουμε.
Ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας , της γενιάς του '40, ενωμένοι, με ομοψυχία, αποφασιστικότητα και αγάπη για την πατρίδα, μπορούμε να υπερβούμε τις μεγάλες προκλήσεις και να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο, απ΄όπου κι αν προέρχεται και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.
Αν θέλουμε να τιμήσουμε πραγματικά όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, δεν έχουμε, παρά να ακολουθήσουμε την προτροπή του γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτη: «Την ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στο Χριστό και τους Αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας και την ελευθερία μας στους ήρωες της Πατρίδας μας που έχυσαν το αίμα τους για μας. Αυτή την αγία κληρονομιά, οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την διατηρήσουμε και όχι να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας».
Ελλάδα Χρόνια Πολλά!