Στο μήνυμά του ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας, Ν.Δ., Χρήστος Καπετάνος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αναφέρει τα εξής: 

"Σήμερα εορτάζουμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 καθώς είναι η μέρα που τιμούμε την ιστορική στιγμή του «Όχι», αυτό το «ΟΧΙ» που βροντοφώναξε η Ελλάδα απέναντι στον ξένο κατακτητή, στις δυνάμεις του Άξονα.

Τέλη του Οκτωβρίου του 1940 η χώρα μας αρνήθηκε να παραδοθεί και αυτή ήταν η στιγμή που ξεκίνησε την εθνική εποποιία του 1940. Οι Έλληνες στα βουνά της Πίνδου αγωνίστηκαν με πρωτοφανή ηρωισμό, κατάφεραν να αντισταθούν και να αποκρούσουν την ιταλική εισβολή, αναγκάζοντας τον ιταλικό στρατό σε υποχώρηση και σηματοδοτώντας την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, με την ανδρεία τους, τον ηρωισμό τους και την αποφασιστικότητά τους, με αστείρευτη αγάπη για την Πατρίδα μας, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, ιδανικά τα οποία καλούμαστε να διαφυλάττουμε εμείς, οι απόγονοί τους, ως συνεχιστές τους. 

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες προγόνους μας που πολέμησαν με ανδρεία και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας, αντιστεκόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό και χάρη σε αυτούς απολαμβάνουμε το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας. 

Δεν ξεχνάμε όμως τους ήρωες του πολέμου και της αντίστασης, τους ανάπηρους πολέμου, τους επιζήσαντες που μέσα από τις ιστορίες τους και τις συνταρακτικές τους αφηγήσεις από τις εμπειρίες τους, από τις αναμνήσεις τους, μέσα από τα δικά τους μάτια, μας διδάσκουν Ιστορία και μας περιγράφουν τις θηριωδίες του Ελληνοϊταλικού πολέμου, και στους οποίους υποκλινόμαστε με σεβασμό. 

Σήμερα, στην Ελλάδα του 2022 , το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, καθώς η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, η πανδημία που αφήσαμε πίσω και η παγκόσμια εισαγόμενη ενεργειακή κρίση που βρίσκεται μπροστά μας, μας δείχνουν τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, το δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας. 

Χρέος μας είναι να παραδειγματιστούμε από το υψηλό εθνικό τους φρόνημα, ενώ καλούμαστε, περισσότερο από ποτέ, να μιμηθούμε την ομοψυχία και τον πατριωτισμό τους, την αυταπάρνησή τους και κυρίως την αγάπη για την Πατρίδα και τους συμπατριώτες τους αλλά και να μην ενδώσουμε σε σειρήνες που θέλουν τον εθνικό διχασμό. 

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα! 

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης!".