«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από τον δεύτερο είναι η μεγαλύτερη ιστορικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Ξέραμε ότι οι εκλογές θα είναι δύσκολες. Οι πολίτες ήξεραν ότι δεν κρίνεται ζήτημα κυβέρνησης και ίσως αντιμετώπισαν διαφορετικά τη μάχη. Προεκλογικά, παρά τις προσπάθειες μου έλλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από αυτή του 2019, έτσι και αυτή του 2027 θα είναι καλύτερη από αυτή του 2024»

«Σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για προβλήματα, με σημαντικότερο την ακρίβεια. Σέβομαι την επιλογή τους, είτε εκφράστηκε με την αποχή ή με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω δυνατά την εντολή τους: ΄΄Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο΄΄. Και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο κοντά στην Ευρώπη», επεσήμανε ο ίδιος.

«Σε Γαλλία και Γερμανία κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα, και αυτό το οφείλει στα στελέχη και τους φίλους της», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι εκλογές γίνονται αφετηρία της διαδρομής για το 2027. Στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Έχουμε τρία χρόνια χωρίς εκλογές. Η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από αυτή του 2019, έτσι και αυτή του 2027 θα είναι καλύτερη από αυτή του 2024», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

in.gr