Κερδίζει φίλους και νέους αναγνώστες, δρέποντας ενθουσιώδεις κριτικές το μυθιστόρημα του θεσσαλού δημοσιογράφου Κώστα Τόλη «στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ». Το βιβλίο, το οποίο παρουσιάστηκε ήδη σε Αθήνα, Λάρισα, και Τρίκαλα, κυκλοφορεί πανελλαδικά σε όλα τα βιβλιοπωλεία, βάζοντας υποψηφιότητα για τις λίστες των ευπώλητων του 2024.
Οι πρώτοι σχολιασμοί που το συνοδεύουν είναι ενδεικτικοί των εντυπώσεων που αφήνει στο κοινό. Η επιστολή που απέστειλε προς δημοσίευση η κυρία Βασιλική Χαμαμτζή, συγγραφέας, κάτοικος Πειραιά, με καταγωγή από το Αμούρι Ελασσόνας, είναι χαρακτηριστική:
«Αγαπητέ κ. Κώστα Τόλη, διάβασα-μελέτησα το βιβλίο σας με τίτλο «ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΝΟΜΠ». Έχουν περάσει κάποιες μέρες που το έχω τελειώσει και το μυαλό μου ακόμα, γυρίζει, τριγυρίζει στις σελίδες του, και από ότι λένε αυτοί που ξέρουν, αυτό είναι επιτυχία του συγγραφέα.
Μελετώντας το βιβλίο σας ταξίδεψα στους δρόμους, στις πλατείες, στα καφέ της Λάρισας, απόλαυσα τη χλιδάτη παρακμή των μπουζοκομάγαζων, μύρισα και γεύτηκα το κεμπάπ, το τσίπουρο, το κρασί και θαύμασα την αντρική φιλία, έτσι όπως την εξυμνείτε. ‘Ένοιωσα με δέος τον ογκόλιθο του χρήματος που, ή σαρώνει και καταστρέφει ζωές ή μπογιατίζει όσους βρεθούν στο διάβα τους. Παραπλανεί δικαστήρια, στραγγίζει νόμους, ρουπώνει και καταβροχθίζει ματαιοδοξίες, πάθη, και ταπεινές φιλοδοξίες. Όλα αυτά με τη δική σας γραφή μέσα στο βιβλίο σας, που η πραγματικότητα με τη μυθοπλασία δίνουν μάχη και στο τέλος αλληλεπιδρούν αρμονικά! Πως το έχετε καταφέρει αυτό;
Θαύμασα την ανοιχτωσιά του μυαλού σας σε επίκαιρα θέματα, Ακόμα και οι παράνομοι έρωτες στο βιβλίο σας φαντάζουν απενοχοποιημένοι!
Θαύμασα τον ήρωά σας τον δημοσιογράφο, που μέσα στο φόβο για τη ζωή του και την επαγγελματική του ανασφάλεια σήκωσε ανάστημα! Και όσο το διάβαζα αναρωτιόμουν: Χωράει στην ψυχή, στην καρδιά και στη ζωή του δημοσιογράφου κάτι άλλο πέρα από τη δημοσιογραφία;
Κύριε Τόλη σας ευχαριστώ για το ταξίδι στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου! Η Λάρισα στα δικά μου μάτια, ύστερα από το βιβλίο σας, φαντάζει αλλιώτικα!
Ευχαριστώ για όλα όσα είδα και βρήκα μέσα και κάτω από τις λέξεις στο υπέροχο βιβλίο σας που αξίζει να διαβαστεί!
Συγχαρητήρια από καρδιάς.
Βασιλική Χαμαμτζή
Συγγραφέας».