Το 8ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, με μια παράσταση κι ένα εργαστήριο.

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου ώρα 17:00 & 19:00

Κουκλοθεατρική παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» από την Κουκλοθεατρική Ομάδα “Αφού”

Η ομάδα «Αφού» παρουσιάζει την πρώτη χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση στην Ελλάδα «Δαίδαλος και Ίκαρος», για όλη την οικογένεια στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» 2021 του Υπουργείου Πολιτισμού, παντρεύοντας αριστοτεχνικά την τέχνη του θεάτρου, της εμψύχωσης, του κουκλοθεάτρου, των εικαστικών, της αφήγησης και της μουσικής.

Μέσα από ένα πρωτότυπο σκηνικό, τρισδιάστατες κατασκευές, κούκλες και αντικείμενα φτιαγμένα με παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές και ένα εντυπωσιακό κινούμενο πανόραμα, η ομάδα παρουσιάζει τον πρώτο «πτητικό» μύθο της ανθρωπότητας!

Σε ένα εικαστικό σύμπαν με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, θα περιηγηθούμε στην Αρχαία Αθήνα, στην Ακρόπολη, στην Αρχαία Αγορά, στον Άρειο Πάγο, στο εργαστήριο του αρχιτέκτονα Δαίδαλου, όπου έφτιαξε περίφημα έργα γλυπτικής και καθημερινά χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα.

Στην Κρήτη και το παλάτι του Μίνωα όπου δημιούργησε τον Λαβύρινθο και αργότερα στη Σικελία του βασιλιά Κώκαλου.

Χώροι εξωτερικοί, η θάλασσα και ο ουρανός, η θέα πάνω από το Ικάριο Πέλαγος όπου κάνουν ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος τη μοιραία πτήση, όλα εικονοποιούνται σε εναλλασσόμενες σκηνές τριών διαστάσεων.

Μουσικές και ηχητικές μεταμορφώσεις σε έναν χώρο ονειρικό, αφήνουν το νου να ταξιδέψει σε κόσμους και ιστορίες μυθολογικές.

Κουκλοθέατρο στον Μύλο

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: 6+

Η είσοδος είναι δωρεάν

Κυριακή 5 Νοεμβρίου ώρα 12.00

Κουκλοθεατρικό παιχνίδι «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού… με τα μάτια της καρδιάς μας»

Βιωματικό εργαστήριο εμψύχωσης κούκλας και θεατρικού παιχνιδιού.

Σε συνεργασία του Μουσείου Κούκλας με τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Noesis Project και της Ομάδας Έκφραση – Θεατρικό Παιχνίδι.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ηλικίες: 4+

Η συμμετοχή είναι δωρεάν