Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας αναφέρει τα εξής: 

 “Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει και συντηρεί ένα μεγάλο δίκτυο αθλητικών χώρων ικανοποιώντας το αίτημα των συμπολιτών για άθληση και ψυχαγωγία.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, οι παρεμβάσεις ειδικά για τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου αφορούν σε:

Εγκατάσταση φωτισμού σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου στην πόλη καθώς και σε Τερψιθέα, Γιάννουλη και Φαλάνη: Η λειτουργία φωτισμού στα γήπεδα αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των σωματείων. Ο φωτισμός στις γηπεδικές εγκαταστάσεις βοήθησε τα σωματεία να παρατείνουν, ειδικά την χειμερινή περίοδο, τις ώρες προπόνησης κάτι που εξυπηρέτησε κυρίως τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών.

Επανασπορά χόρτου των γηπέδων Νεάπολης, Θεσσαλικό, Δ. Κουκουλίτσιος – Δ Μουσιάρης, Γ. Μητσιμπόνας και όσες φορές χρειαστεί και όπου αλλού χρειαστεί.

Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στα γήπεδα Νέας Πολιτείας, Γιάννουλης και Φαλάνης.

Εγκατάσταση αυτόματων αρδευτικών συστημάτων στα γήπεδα Ανθούπολης, Φαλάνης, Ραχούλας, Γιάννουλης και Ελευθεραί.

Ανακατασκευή αποδυτηρίων και συμπληρωματικές εργασίες στο γήπεδο του Βιολογικού.

Προμήθεια βοηθητικού εξοπλισμού για τα γήπεδα Ανθούπολης και Φαλάνης.

Ωστόσο, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής ήταν και εξακολουθεί να είναι η ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, οι Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις εξοπλίστηκαν με απινιδωτές καθώς και το προσωπικό τους εκπαιδεύτηκε στη χρήση τους.

Την ίδια ώρα είναι αλήθεια ότι η εντατική χρήση των γηπέδων για την ικανοποίηση του πλήθους των ομάδων, των σωματείων και των ακαδημιών προκαλεί προβλήματα στους αγωνιστικούς χώρους.

Για αυτό ακριβώς το λόγο η δημοτική αρχή έχει συζητήσει, εδώ και καιρό, με στελέχη της ΕΠΣΛ και εκπροσώπους σωματείων την προοπτική εγκατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα σε κάποια γήπεδα, στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σχεδίου που να καλύπτει πραγματικές ανάγκες και να μπορεί να υποστηριχθεί από τις δυνατότητες του Δήμου.

Ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς διερευνώνται στοιχεία τα οποία αφορούν στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γενικευμένης χρήσης συνθετικού (πλαστικού) χλοοτάπητα στα γήπεδα της πόλης.

Τα όσα έχουν αποφασιστεί θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματός της για την νέα θητεία.

Μέχρι τότε υπομονή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Λαρισαίοι γνωρίζουν τη δουλειά μας και δεν παρασύρονται από λαϊκισμούς και πλειοδοσίες. Και οι δικές μας δεσμεύσεις μας θα αφορούν σε λύσεις ρεαλιστικές και αξιόπιστες για τα ζητήματα της πόλης. Με σταθερά βήματα αλλάζουμε το χάρτη του αθλητισμού".