Η μουσική έχει τον δικό της χώρο στο αρχαίο θέατρο της πόλης μας. Το έδειξε η χθεσινοβραδινή συναυλία με τον καταξιωμένο συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και τη σπουδαία ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Ακούστηκαν ποιήματα και στίχοι από γνωστα τραγούδια με τις γλυκές νότες να φτερουγίζουν στην τελευταία νύχτα του καλοκαιριού.

Ακούστηκαν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Πλέσσα κ.α., όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Γκάτσου, Ελύτη, Καβάφη κ.α. με τη φωνή της εξαίρετης Μανουσάκη.

Οι χίλιοι περίπου θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες απόλαυσαν μία μοναδική βραδιά, ενώ ο Κορκολής, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την ορχήστα της Λάρισας, ομολόγησε ότι ήταν όνειρο ζωής για εκείνοςν να πάιξει στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Την οργανωτική επιμέλεια από πλευράς Δήμου είχε η Χρύσα Τζιαστούδη, ενώ ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος στον σύντομο χαιρετισμό του υποσχέθηκε περισσότερες εκδηλώσεις στο αρχαίο θέατρο στο μέλλον.

  Λ.Ε. kosmoslarissa.gr