Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης και ο τεχνικός διευθυντής, Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Σε όλους τους τόνους σημείωσαν ότι οι Βυσσινί έχουν θωρακιστεί και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Ο Νταβέλης υποσχέθηκε «γκολ και θέαμα», δήλωσε βέβαιος για την άνοδο και για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου με πρόεδρο στην ΕΠΟ τον Μάκη Γκαγκάτση, ενώ παρουσίασε το σπουδαίο απόκτημα, Ματίας Γιόχανσον.

Αρχικά είπε:

«Σήμερα πέφτει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου για την ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την απόκτηση του ταλαντούχου, Ραφαήλ Σγουρού από τον Ολυμπιακό Β. Φέτος ήταν η χρονιά των μεγάλων υπερβάσεων. Στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο. Οι μεταγραφές ήταν πέραν των προσδοκιών και των πλέον αισιόδοξων συμπολιτών.

Το να φέρεις πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές διόλου εύκολο είναι. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος συνέβαλε τα μάλα, ώστε να πείσει παράγοντες και ποδοσφαιριστές να έρθουν στην ΑΕΛ. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Παύλο Δερμιτζάκη ότι θα φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και θα προσφέρει θέαμα. Γκολ και θέαμα, αυτή είναι η δέσμευσή μας.

Η ομάδα σε επίπεδο διοικητικής συγκρότησης είχε ελλείψεις, συνεπώς φέτος έγινε μία γενναία διοικητική αναδιάρθρωση. Τα αποτελέσματα τα έχετε ήδη αξιολογήσει. Κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα θα έφτανε κοντά στις 20 μεταγραφές εκ των οποίων πέραν των μισών είναι από τη Super League. Η μεταγραφή του Ματίας Γιόχανσον μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πολυτέλεια.

Δίνουμε βαρύτητα στην αποκατάσταση και επαναφορά του κόσμου δίπλα στη μεγάλη ομάδα. Έχουμε ακόμα θέματα. Είναι δίπλα, ασκεί δημιουργική κριτική, αλλά πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να στηρίξει εμπράκτως. Καλώ τον κόσμο να δώσει μαζικά την παρουσία του, αγοράζοντας ένα οικονομικό εισιτήριο διαρκείας που θα τους συντροφεύσει και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Ευελπιστώ ότι ως τις 22 Σεπτεμβρίου θα κάνει το δικό του ηθικό χρέος που δεν το έχει πράξει.

Η διοίκηση έκανε υπέρβαση, εμπλούτισε το ρόστερ, οπότε μένει να αποκατασταθεί το κοινό. Όταν θες να ασκείς κριτική, θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία της αυτοκριτικής. Η περίπτωση Γιόχανσον ήρθε μετά από σοβαρά σχόλια ότι ενώ η ομάδα είναι πλήρης, ενδεχομένως στο δεξί άκρο υπήρχε κενό. Ο κόσμος ζήτησε να βοηθήσουμε στα εισιτήρια διαρκείας και δώσαμε τρεις δόσεις.

Η ανταπόκριση είναι ως τώρα 45 δοσοποιημένα εισιτήρια διαρκείας. Από σήμερα κρίνεται η δική τους ανταπόκριση και όχι η δική μας. Τελείωσαν τα ψέματα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Χθες έγινε μια ανακοίνωση για ανθρώπους με αναπηρίες που είναι πρωτόγνωρη. Έχουμε φροντίσει να παρακολουθούν τους αγώνες από θέση προνομιακή, γιατί τους αξίζει.

Κάθε χρόνο υπάρχουν επιχειρήσεις που στηρίζουν την ομάδα ή, που βρίσκονται αποστασιοποιημένες. Καλώ να κάνουν τη δική τους υπέρβαση, είτε στηρίζοντας χορηγικά, είτε αγοράζοντας διαρκείας. Τη Δευτέρα θα υπάρξει ανακοίνωση. Ανάλογα με τα διαρκείας που κάθε επιχείρηση θα λαμβάνει, θα δίνεται και μια ανάλογη έκπτωση για να εξυπηρετήσουμε τους στόχους μας. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος των δικών μας ενεργειών.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τον κόσμο, τους χορηγούς μας και είμαι βέβαιος ότι η φετινή προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αγκαλιαστεί για να ζήσουμε τον Μάιο το όνειρο.

Ο Ματίας Γιόχανσον ανέφερε:

«Είμαι ενθουσιασμένος από τότε που έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΛ. Ξέρω την πόλη, αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Θα υπάρχει πίεση, αλλά λατρεύω να παίζω υπό πίεση. Έχω παίξει αντίπαλος και αυτή η ομάδα ανήκει στη Super League. Γι' αυτό είμαι εδώ, για την άνοδο».

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος είπε:

«Ό,τι έχουμε πει από τον Μάιο με τον κύριο Νταβέλη, έχει γίνει. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Αυτή η χρονιά όπως έχει στηθεί η ΑΕΛ, μόνος αντίπαλος θα είναι ο κακός εαυτός. Με τις βάσεις που έχει χτιστεί, μπορεί να καταφέρει πολλά. Η ΑΕΛ είναι μεταξύ των 5,6 κορυφαίων στην Ελλάδα. Εδώ είμαστε για να κάνουμε δουλειά. Θέλω να με δείτε ξανά τον Μάιο. Το καλύτερο είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».

liganews.gr