Ξεκινά την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στην Ελασσόνα το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα με 5 κατευθύνσεις (γάλα, κρέας, κρασί, μέλι, αρωματικά φυτά)», που αποτελεί μία συνεργασία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση και η υποδοχή των 50 ωφελουμένων θα γίνει την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 18:00 στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ελασσόνας από την επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κα Ελένη Μαλισσιόβα, Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Ποιότητας, Ασφάλειας και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχεται με χρηματοδότηση από το Δήμο Ελασσόνας.

Το νέο αυτό καινοτόμο επιμορφωτικό πρόγραμμα αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας για την τοπική ανάπτυξη και την εξέλιξη του πρωτοπαραγωγικού και του δευτερογενή τομέα της περιοχής.

Έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να παρέχει στους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μία επιτυχημένη δραστηριοποίηση στις 5 κατευθύνσεις του προγράμματος (γάλα, κρέας, κρασί, μέλι, αρωματικά φυτά), στηρίζοντας τα προϊόντα που παράγονται στο Δήμο, στο πλαίσιο της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης του τόπου μας και διατηρώντας παράλληλα την αγροδιατροφική κληρονομιά της περιοχής.

Το εναρκτήριο μάθημα θα περιλαμβάνει εισαγωγικές κατευθυντήριες πληροφορίες, αναφορικά με το περιεχόμενο, τους σκοπούς και τους στόχους των μαθημάτων, καθώς και τη διαδικασία κατάρτισης, η οποία θα είναι μεικτή και θα διεξάγεται διαδικτυακά, διά ζώσης και με την επιπλέον δυνατότητα της ασύγχρονης παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αναμένουν ότι θα λάβουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση από έμπειρους εκπαιδευτές/τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δεσμεύονται για την επιτυχία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη του προγράμματος επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας και του Κ.Δ.Β.Μ. Ελασσόνας ή επικοινωνήστε με το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ελασσόνας στο τηλέφωνο 2493493615.