Μια νέα υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα κάνει πλέον το “ντεμπούτο” της στο κέντρο της Θεσσαλίας. Μετά από τη δόμηση και εξοπλισμό σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα, ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα υπερσύγχρονη Γενική Κλινική – Private Hospital «Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλίας», στο λόφο του Μεζούρλου (έναντι Π.Γ.Ν.Λ.).

Στο σχετικό δελτίου Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

Το «Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλίας» αποτελεί την υλοποίηση του οράματος της οικογενείας Πίπη. Έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη περιοχή της Λάρισας και της κεντρικής Ελλάδας. Mίας νοσοκομειακής δηλαδή μονάδας αφενός υψηλών προδιαγραφών και ικανής να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλότατου επιπέδου και ευρύτητας με έναν όμως σαφώς ιατροκεντρικό και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό ώστε να είναι προσιτές στον συνάνθρωπο που τις έχει ανάγκη.

Το έργο αυτό αποτελεί το επόμενο βήμα της σημαντικής προσφοράς της οικογενείας και ειδικότερα του πατέρα Γ. Πίπη με την επί 40 έτη παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην οφθαλμολογία και την ευρύτερη υγεία καθώς επίσης αποτελεί συνέχεια της καταξιωμένης γενικής χειρουργικής κλινικής «Ασκληπιείο Λάρισας» στο κέντρο της πόλης.

Η νέα ιδιωτική νοσοκομειακή μονάδα ξεκινά δυναμικά ως η πρώτη στη χώρα που λειτουργεί με βάση τις τελευταίες προδιαγραφές του Νόμου 4600/2019. Το Ιατρικό κέντρο Θεσσαλίας με δύναμη αρχικά 86 κλινών και προοπτικές επέκτασης μέχρι και τις 150 κλίνες σε πλήρη ανάπτυξη αρχίζει ήδη να αποτελεί σημείο αναφοράς στην υγεία της ευρύτερης περιοχής. Αναπτύσσει ήδη πληθώρα τμημάτων του χειρουργικού και παθολογικού τομέα (γενικής χειρουργικής, παθολογίας, ογκολογίας, ορθοπεδικής, ουρολογίας, ΩΡΛ, οφθαλμολογίας, γαστρεντερολογίας, πνευμονολογίας, νευρολογίας κ.α.) ΜΕΘ και πλήρη διαγνωστικά εργαστήρια.

Έμφαση δίνεται στις χειρουργικές επεμβάσεις υψηλής τεχνολογίας όλων των τομέων στις υπερσύγχρονες ψηφιακές αίθουσες από το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ευρύτερης περιοχής. Χάρη στο άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό έχουν αναπτυχθεί και συνεχώς αναπτύσσονται μοναδικά αλλά και πρωτοποριακά τμήματα ανάμεσα στα οποία το τμήμα Μαστού, εξειδικευμένο τμήμα Κηλών, τμήμα Βαριατρικής, τμήμα αισθητικής ιατρικής και αποκατάστασης και πολλά άλλα ενώ λειτουργεί και το μοναδικό στην περιοχή εξειδικευμένο τμήμα επεμβάσεων Laser μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού.

Το ευάερο και ευήλιο περιβάλλον δίπλα στη φύση με ταυτόχρονη εγγύτητα στην πόλη συνδυάζεται με την ανθρώπινη προσέγγιση των ασθενών, την καθαριότητα, την ποιότητα σίτισης και τις άνετες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Η εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η μοναδική για την ευρύτερη περιοχή "πεντάστερη υποδομή" αποτελούν από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πλαισιώνουν και αναδεικνύουν το έργο των ιατρών επιστημονικών συνεργατών του Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλίας.

Τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για τη θεραπεία και γρήγορη ανάρρωση των χειρουργικών ασθενών αλλά και την περίθαλψη και αποκατάσταση ασθενών με χρόνιες παθήσεις και συμβάλουν στη σφαιρική αντιμετώπιση ογκολογικών και βαρέως πασχόντων ασθενών.

Όλα αυτά συνθέτουν μέρος της εικόνας του «Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλίας» σε ένα κτίριο 7.000 τ.μ. με θέα στην όμορφη θεσσαλική ύπαιθρο, εύκολη πρόσβαση και άνετο πάρκιγκ άνω των 100 θέσεων.