Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ’ όλη τη χώρα και τον κόσμο θα διεξαχθεί και φέτος ο Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας», την Κυριακή 9 Ιουλίου στην ορεινή κοινότητα Κοκκινοπηλού, του Δήμου Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ελασσόνας, σε 2 μοναδικές διαδρομές απόστασης 23km και 14km αντίστοιχα, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου, με αφετηρία όλων των διαδρομών από την Κεντρική Πλατεία Κοκκινοπηλού.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση που συγκαταλέγεται δίκαια ανάμεσα στους σημαντικότερους αγώνες της χώρας.

Πόλος έλξης αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με συμμετοχές και φέτος από πολλές χώρες, αποτελεί ένα φεστιβάλ ορεινού τρεξίματος και ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας. Οι αθλητές θα απολαύσουν 2 μαγευτικές διαδρομές σε υψόμετρο έως τα 2600 μέτρων, μέσα από ορεινά μονοπάτια απαράμιλλου κάλλους και φυσικής ομορφιάς».