Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για την αναγόρευση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Γ. Λυκέτσου σε Επίτιμο Διδάκτορα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, στις 18:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γ. Λυκέτσος, όπως φαίνεται και από το συνημμένο βιογραφικό του σημείωμα, είναι Έλληνας Ιατρός με πολυετή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στη διδασκαλία, την έρευνα και την κλινική πράξη.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γ. Λυκέτσος είναι κάτοχος της έδρας Elizabeth Plank Althouse στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ και Διευθυντής του Κέντρου Εξατομικευμένης Ιατρικής για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, στο Johns Hopkins.

Ο παγκοσμίου φήμης ειδικός στη φροντίδα και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με Αλτσχάιμερ (ΝΑ), και σχετιζόμενες μορφές άνοιας, αναπτύσσει βιοδείκτες με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη της θεραπείας του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας, ενώ παράλληλα, σχεδιάζει και διεξάγει πρωτοποριακές κλινικές δοκιμές.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν την επιδημιολογία της άνοιας, την επιδημιολογία και θεραπεία των νευροψυχιατρικών διαταραχών στην άνοια και την αιτιολογία και την επίδραση των διαταραχών της διάθεσης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Έχει αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα ακαδημαϊκά προγράμματα νευροψυχιατρικής στις ΗΠΑ, που ειδικεύεται στην άνοια και τον εγκεφαλικό τραυματισμό. Εξαιρετικά δραστήριος ερευνητικά και κλινικά, θεωρείται κορυφαίος σε διεθνές επίπεδο σε θέματα γηριατρικής και άνοιας που συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Για περισσότερο από δέκα χρόνια, το όνομα του Δρ. Λυκέτσου, του οποίου το έργο για την επιδημιολογία και τη θεραπεία των νευροψυχιατρικών χαρακτηριστικών της άνοιας θεωρείται καινοτόμο, περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των κορυφαίων ιατρών της Αμερικής (America’s Top Doctors).

Οι δημοσιευμένες εργασίες του στον Τομέα των Νευροεπιστημών αποτελούν ορόσημο στο χώρο της βιβλιογραφίας.