Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο, το αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα «Ο Κήπος των Φίντζι Κοντίνι» σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

Αέρινα μελαγχολική μεταφορά από τον μεγάλο Βιτόριο Ντε Σίκα του σημαντικού, εν μέρει αυτοβιογραφικού, βιβλίου του Τζόρτζο Μπασάνι, με θέμα του την πτώση της ιταλικής/εβραϊκής αριστοκρατίας στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι.

Χρυσή Αρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

 

Στην ιταλική πόλη Φερράρα του 1938, η οικογένεια των Εβραίων Φίντζι Κοντίνι είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής. Πλούσιοι, αριστοκράτες και Εβραίοι.

Ο ασθενικός γιος τους Αλμπέρτο και η όμορφη αλλά απρόσιτη κόρη τους Μικόλ, κάνουν παρέα στον υπέροχο κήπο τους με τον Τζιόρτζιο, έναν Εβραίο μεσαίας τάξης, που διεκδικεί ερωτικά την Μικόλ, και τον φίλο και ερωτικό του αντίζηλο Μαλνάτε.

Οι περίπλοκες αισθηματικές περιπέτειες των τεσσάρων νέων θα δοκιμαστούν επικίνδυνα, όταν οι νέοι ρατσιστικοί νόμοι αρχίζουν να εφαρμόζονται.

Δράμα/ Ιταλία, Δυτική Γερμανία/ 1970 / Έγχρ./ Διάρκεια 94΄/ Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα, με τους: Λίνο Καπολίτσιο, Ντομινίκ Σαντά, Χέλμουτ Μπέργκερ, Φάμπιο Τέστι.

Γενική είσοδος 4 ευρώ