Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Κάθε καλοκαίρι, τα παιχνίδια συννωμοσίας, χειραγώγησης κι εξουσίας τσαλαβουτούν στα δροσερά νερά πλάι σε διασκεδαστικές παιδικές περιπέτειες και συναισθήματα αποδοχής ατελειών ή δυσκολιών. Πού; Μα, στις αναγνωστικές μας προτάσεις. Καλή απόλαυση!

Γεια σου, είμαι η Bingo

Το «Bluey: Γεια σου, είμαι η Bingo» είναι ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis, εμπνευσμένο από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Bluey. Αυτή η γλυκιά ιστορία μας προσκαλεί στον κόσμο της Bingo, της αγαπημένης μικρότερης αδερφής της Bluey, και μας αποκαλύπτει τις καθημερινές της περιπέτειες και τα συναισθήματά της. Η μετάφραση ανήκει στη Δώρα Γιακουμή. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών.

Η Bingo είναι ένας χαρακτήρας με τον οποίο τα παιδιά μπορούν εύκολα να ταυτιστούν. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες βλέπουν την καθημερινότητά της, τα συναισθήματά της και τη δυναμική της σχέσης με την αδερφή της Bluey. Το βιβλίο προάγει σημαντικές αξίες, όπως η οικογένεια, η φιλία και η κατανόηση των συναισθημάτων.

Διαβάζοντας το «Bluey: Γεια σου, είμαι η Bingo», τα παιδιά βυθίζονται σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και φαντασία, ενώ παράλληλα μαθαίνουν σημαντικά μαθήματα ζωής με έναν διασκεδαστικό και προσιτό τρόπο.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για γονείς που θέλουν να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη των παιδιών τους με ποιοτικά αναγνώσματα. Με όχημα τη φαντασία και το χιούμορ, τα παιδικά βιβλία Bluey μιλούν με απλό τρόπο για «μεγάλα» θέματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Προτείνω το «Bluey: Γεια σου, είμαι η Bingo» σε όλους τους μικρούς φίλους της Bluey και σε κάθε παιδί που απολαμβάνει τις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες. Το βιβλίο αυτό υπόσχεται να κερδίσει τις καρδιές των παιδιών και να τους προσφέρει αξέχαστες στιγμές ανάγνωσης. Ιδανικό και για τα μικρά παιδιά που αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο της ανάγνωσης.

Bluey: Κακή Διάθεση

Το «Bluey: Κακή Διάθεση» είναι ένα αξιόλογο παιδικό βιβλίο από τις Εκδόσεις Anubis, βασισμένο στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά Bluey.

Το βιβλίο αυτό εξετάζει πώς η Bluey και η οικογένειά της αντιμετωπίζουν τις δύσκολες στιγμές, προσφέροντας στα παιδιά ένα πολύτιμο μάθημα για τα συναισθήματα και την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών. Η μετάφραση ανήκει στη Δώρα Γιακουμή. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

Η ιστορία μας παρουσιάζει τη Bluey σε μια ημέρα που δεν νιώθει καλά, μια κατάσταση με την οποία πολλά παιδιά μπορούν να ταυτιστούν. Οι περιπέτειες της Bluey και οι αλληλεπιδράσεις με την οικογένειά της προσφέρουν ένα ασφαλές πλαίσιο, όπου τα παιδιά μπορούν να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους.

Η Bluey, ως χαρακτήρας, είναι ευάλωτη και πραγματική, κάνοντας τα παιδιά να νιώθουν ότι δεν είναι μόνα, όταν έχουν κακή διάθεση. Μέσα από τις αλληλεπιδράσεις της με την οικογένειά της, τα παιδιά βλέπουν τη σημασία της υποστήριξης και της κατανόησης από τους γύρω τους. Οι γονείς της Bluey δίνουν το παράδειγμα, δείχνοντας πώς να είναι υπομονετικοί και συμπονετικοί με τα παιδιά τους, όταν εκείνα περνούν δύσκολες στιγμές.

Διαβάζοντας το «Bluey: Κακή Διάθεση», τα παιδιά μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τα αρνητικά συναισθήματα και να τα ξεπερνούν, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν με τις χαριτωμένες περιπέτειες της Bluey. Είναι ένα βιβλίο που ενθαρρύνει την κατανόηση και την αποδοχή των συναισθημάτων, ένα πολύτιμο εργαλείο για γονείς και παιδιά.

Προτείνω το «Bluey: Κακή Διάθεση» σε όλες τις οικογένειες που αναζητούν έναν όμορφο και εκπαιδευτικό τρόπο να μιλήσουν στα παιδιά τους για τα συναισθήματα. Η Bluey και η οικογένειά της θα κερδίσουν την καρδιά των μικρών αναγνωστών και θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν υγιείς τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Bluey: Τέλειο

Το «Bluey: Τέλειο» είναι ένα γοητευτικό παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis, εμπνευσμένο από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Bluey. Αυτή η ιστορία επικεντρώνεται στην Bluey και στην αναζήτησή της για την τελειότητα, προσφέροντας στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα για την αποδοχή των ατελειών και την εκτίμηση της προσπάθειας. Η μετάφραση ανήκει στη Δώρα Γιακουμή. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

Η πλοκή ακολουθεί την Bluey, καθώς προσπαθεί να πετύχει κάτι τέλειο, είτε πρόκειται για μια δραστηριότητα είτε για ένα έργο. Μέσα από τις προσπάθειές της, μαθαίνει ότι η τελειότητα δεν είναι πάντα απαραίτητη και ότι η προσπάθεια κι η διασκέδαση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι αυτά που πραγματικά μετράνε. Η ιστορία αποπνέει ένα μήνυμα αποδοχής και ενθαρρύνει τα παιδιά να είναι περήφανα για τις προσπάθειές τους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Η γραφή του βιβλίου είναι απλή και κατανοητή, ιδανική για τα μικρά παιδιά. Οι εικονογραφήσεις είναι ζωηρές και χαρούμενες, αποτυπώνοντας την ενέργεια και την προσωπικότητα της Bluey και της οικογένειάς της. Το βιβλίο χρησιμοποιεί καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες τα παιδιά μπορούν εύκολα να ταυτιστούν, καθιστώντας το προσιτό και ευχάριστο.

Η Bluey, ως κεντρικός χαρακτήρας, είναι γεμάτη ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά. Οι γονείς και η αδερφή της, η Bingo, την υποστηρίζουν και τη βοηθούν να καταλάβει ότι η ατέλεια είναι μέρος της ζωής και ότι η αγάπη και η αποδοχή δεν εξαρτώνται από την τελειότητα.

Διαβάζοντας το «Bluey: Τέλειο», τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τις προσπάθειές τους και να αγκαλιάζουν τις ατέλειες, αναγνωρίζοντας ότι η πραγματική αξία βρίσκεται στη διαδρομή και όχι μόνο στο τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα χαριτωμένο ανάγνωσμα που προσφέρει ένα θετικό και ενθαρρυντικό μήνυμα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης καιτης αυτοπεποίθησης.

🎒BACK TO SCHOOL ΔΩΡΑ & ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!
Διαλέγεις σχολική τσάντα🎒...διαλέγεις και δώρο!🎁
ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ
❗️ ΔΩΡΟ κασετίνα ή τετράδιο
&
❗️ΕΚΠΤΩΣΗ 15% για αγορές χαρτοσχολικών ειδών
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
https://www.nakasbookhouse.gr/